Kijkt u al uit naar het WK voetbal in 2018?

Het duurt nog ongeveer een jaar, maar de voorbereidingen zijn al volop bezig voor het WK voetbal in Rusland. In alle werelddelen worden kwalificatiewedstrijden gespeeld om een ticket af te dwingen voor het grootste voetbalevenement ter wereld. Hoewel er nog niets zeker is, probeert het Nederlands Elftal zich ook te plaatsen voor het WK 2018.

Echter gaat dit niet zonder slag of stoot en moeten alle zeilen worden bijgezet om deze doelstelling te behalen. Toch wordt de moed niet opgegeven, want na het debacle van vorig jaar, wordt er alles aangedaan om nog zo’n grote teleurstelling te voorkomen. Voordat het zover is, is het wellicht de moeite waard om wat dieper op het WK in te gaan door enkele feiten en hoogtepunten te belichten.

Geschiedenis van het WK

Natuurlijk staat het prestigieuze toernooi in 2018 voor de deur, maar voordat daar dieper op wordt ingegaan, gaan we eerst terug in de tijd over hoe dit voetbalevenement is ontstaan. In 1930 mocht Uruguay de eer hebben om het WK voor het eerst te organiseren. Vanaf toen heeft de FIFA besloten om iedere vier jaar het toernooi aan een ander land toe te wijzen. Enkel tijdens de Tweede Wereldoorlog vond er geen doorgang vanwege alle perikelen.

Gedurende de jaren zijn er al diverse opzetjes geweest om het toernooi succesvol te laten verlopen. In 1930 deden er slechts 13 landen mee. Dit is zo nog jaren doorgegaan, totdat er vanaf 1956 werd besloten om 16 landen toe te laten, waardoor de knock-out fase een stuk spannender en overzichtelijker werd. In 1978 is dit aantal nog maar eens uitgebreid naar 24 landen, waarnaar de poulefase werd ingevoerd en er dus meer wedstrijden werden gespeeld. Sinds 1998 mogen 32 landen meedoen aan het grootste voetbaltoernooi ter wereld. Hierdoor kunnen meerdere landen uit diverse werelddelen kans maken op de titel. Naar verluidt zullen er vanaf 2022 48 landen actief zijn. Hoe dit eruit komt te zien is nog onbekend.

Gokken op wedstrijden

Door al deze veranderingen is voetbal een interessant platform geworden voor de gokindustrie. Hoewel het sinds enkele jaren pas erg actief is, zo lijken steeds meer mensen hun heil te vinden om te wedden op sportwedstrijden en dan met name met voetbal. Velen beproeven hun geluk al bij de nationale competities en de Champions League. Maar steeds meer mensen lijken dit nu ook op landniveau in te gaan zetten. Tijdens het WK in Brazilië hebben veel mensen geld in gezet op voetbalwedstrijden. Sommigen zijn daarmee flink rijk geworden, terwijl anderen juist minder geluk hadden. Ook voor het komende toernooi in Rusland lijken veel mensen al uit te kijken om hun geld in te zetten door te wedden op WK-wedstrijden. Bent u iemand die van een gokje wagen houdt? Dan moet u het zeker eens gaan proberen.

Nederlands Elftal

Zoals aangegeven is het nog onduidelijk of het Nederlands Elftal straks tot de deelnemende landen gaat behoren. Eén ding staat wel als een paal boven water en dat is dat iedereen die het voetbal liefheeft, zich achter hun eigen land gaan scharen om de Oranje Leeuwen aan te moedigen en te schreeuwen naar de overwinning. Wij zien de toekomst rooskleurig tegemoet en wij hopen dat u dat ook ziet.