Manchester United kan bizar bedrag verdienen bij verkoop naam Old Trafford
Manchester

Manchester United kan jaarlijks een megabedrag bijschrijven als het de naam van het stadion verkoopt. Financieel adviseurs Duff & Phelps shatten de waarde van 'Old Trafford' na onderzoek op ruim 29 miljoen euro. De Engelse grootmacht is echter niet van plan om de naam van het befaamde stadion op de markt te brengen. 

United is niet de enige club die vasthoudt aan de traditionele benaming van het stadion. Chelsea zou twintig miljoen kunnen verdienen als het de naam Staford Bridge verkoopt, terwijl de stadionrechten van Arsenal en Tottenham Hotspur een kleine zeventien miljoen euro kunnen opleveren. 

Manchester City, dat haar wedstrijden speelt in het het Etihad Stadium, vangt jaarlijks 21 miljoen euro van de sponsor. Toch zien veel grote bedrijven er ook niks in om namen als Old Trafford of Anfield te kopen. "Het is een emotioneel onderwerp, maar het is wel een onderdeel dat ondergewaardeerd wordt als we naar de omzet van clubs kijken", zegt Trevor Birch van Duff & Phelps. "Het zijn potentiële en theoretische schattingen, die misschien niet bereikt kunnen worden op de huidige markt."

We gebruiken cookies om u de beste site ervaring te kunnen bieden. Meer informatie