Bosz blikt terug: "Het knaagde dat we de standaardsituaties niet onder controle kregen"

Ajax had in de eerste seizoenshelft veel moeite met het verdedigen van standaardsituaties. Vijf van de in totaal dertien tegendoelpunten kwamen voort uit deze situaties.

Peter Bosz geeft aan dat hij het in eerste instantie niet heeft aangepast na de periode van Frank de Boer. "Wat goed was, moest bovendien goed blijven", vertelt Bosz aan VI. "Zo liepen de spelhervattingen vorig seizoen prima, het aantal tegendoelpunten was minimaal, waardoor ik ook geen aanleiding zag om daar als eerste mee aan de slag te gaan."

Het ging echter anders. Het bleek een van de zwaktes te zijn van de Amsterdammers. "Toch knaagde het aan ons als staf dat we het niet goed onder controle kregen", vervolgt de trainer. "Een trainingskamp is dan een perfect moment om het aan te pakken. Dan heb je de tijd en ruimte om het te bespreken, aan te geven hoe we het anders gaan doen, en vervolgens ook op het veld in de praktijk toe te passen."

Ajax moet in de tweede seizoenshelft in de achtervolging op koploper Feyenoord. De ploeg van Peter Bosz staat op dit moment vijf punten achter op koploper Feyenoord. Feyenoord kreeg nog geen enkel tegendoelpunt te verwerken uit spelhervattingen. Bij PSV vielen 3 van de acht doelpunten uit standaardsituaties. 

We gebruiken cookies om u de beste site ervaring te kunnen bieden. Meer informatie