Ajax nog lang niet klaar met groei: "Ik zie het aantrekken van Blind en Tadic pas als het begin"

Ajax lijkt met de komst van Dušan Tadić en Daley Blind de smaak op de transfermarkt te pakken te hebben. Technisch directeur Marc Overmars ziet de komst van het tweetal pas 'als het begin', en lijkt in de toekomst te mikken op meer grote transfers. "Het is wel het streven om het Bayern van Nederland te worden." Dat zegt de beleidsbepaler in gesprek met De Telegraaf

"Maar het is belangrijk dat we de voetbalbegroting omhoog kunnen tillen, want we zaten op bijna hetzelfde niveau als PSV en Feyenoord", zegt Overmars in gesprek met het bovenstaande medium. Volgens de td verdient de commerciële afdeling een groot compliment. "Menno Geelen (directeur, red.) heeft met zijn mensen topwerk verricht. In moeilijke tijden heeft hij een groei bewerkstelligd. Ik zie het aantrekken van Blind en Tadić pas als het begin."

Blind en Blind 

Volgens Overmars heeft Danny Blind, commissaris bij Ajax en vader van Daley Blind, geen rol gespeeld in de terugkeer van zijn zoon naar Amsterdam.  "Ik heb Danny de afgelopen weken niet gesproken, omdat het zijn zoon betrof. Dit hebben we gescheiden, ja."

De transfersom die Ajax betaalde voor de terugkeer van de international van het Nederlands Elftal is fors. Tussen de zestien en twintig miljoen euro. "Als wij zes weken op Daley hadden gewacht, dan was de transfersom fiks lager geweest, maar dat wilden we niet. We wilden voor Sturm Graz de boel redelijk klaar hebben."

Kun je niet wachten om Tadic in het shirt van Ajax te zien? Geniet dan alvast zijn allerbeste momenten!