Manchester United-fans omgekomen door ongeluk met hoogspanningskabel
Manchester

Schokkend nieuws uit Nigeria: zeven Manchester United-fans uit het land zijn donderdagavond om het leven gekomen tijdens het Europa League-duel tussen hun club en Anderlecht. De supporters bekeken de wedstrijd in een geïmproviseerde bioscoopzaal, totdat er opeens een stroomkabel op het gebouw viel.

''Rond tien uur kregen we een oproep dat er iets gebeurd was en onze mensen gingen er onmiddelijk naartoe. Tot vanochtend hebben we zeven doden geteld en er zijn elf mensen opgenomen in het ziekenhuis, waarvan er een op de intensive care ligt'', is de verklaring van de politie van het Nigeriaanse Calabar. ''Afgaande op de informatie die we tot nu toe hebben verzameld, is er een hoogspanningskabel op het gebouw gevallen.''

Ook Manchester United heeft gereageerd op de tragische gebeurtenis: ''Onze gedachten zijn bij de fans, hun vrienden en familie die betrokken waren bij de tragedie in Calabar, Nigeria, gisteren.'' De Premium Times meldt dat het gebouwtje was opgetrokken uit zinken golfplaten, waardoor het geheel vrijwel direct onder stroom kwam te staan.

Lees ook:
We gebruiken cookies om u de beste site ervaring te kunnen bieden. Meer informatie