Wachten op een club… Deze Nederlandse trainers hebben niets te doen

In de voetballerij zijn er veel coaches. Heel veel coaches. Een groot deel van die trainers is actief bij een club, in het binnen- of buitenland, maar een kleiner deel zit gewoon thuis. Zij wachten op een nieuw avontuur, of juist helemaal niet. Welke grote, bekende trainers zitten op dit moment zonder club? Deze tien schopten het ver, maar zijn momenteel werkloos.

Frank de Boer

Als jeugdtrainer stroomde hij door naar het eerste elftal van Ajax. Met de Amsterdammers werd hij maar liefst vier keer op rij kampioen van Nederland. Daarna was PSV twee jaar op rij te sterk. In mei 2016 besloot De Boer te vertrekken en in augustus van datzelfde jaar tekende hij bij Internazionale. Hier werd hij in november ontslagen.

Co Adriaanse

Hij ging met Willem II de Champions League in (1999/2000), zat op de bank bij onder meer Ajax en FC Twente en coachte zelfs het Olympisch elftal van Qatar in 2010/2011. Het zijn slechts een paar namen uit het lijstje van Co Adriaanse, die eind jaren tachtig bekend werd om zijn ‘kerstboomopstelling’ en die ideeën herhaalde bij de NOS in 2015. Tegenwoordig zit Adriaanse thuis.

Clarence Seedorf

Hij was net gestopt als voetballer toen de Italiaanse topclub AC Milan bij Clarence Seedorf aanklopte. Ze vroegen hem om hoofdtrainer te worden. Hij ging de uitdaging aan en deed het niet eens heel slecht, maar de verwachtingen in San Siro waren te hoog voor de oud-voetballer. Hij werd ontslagen. In 2016 werd Seedorf aangesteld als coach van Shenzhen Xiangxue, op dat moment spelend in de Chinese Jia League. Ook daar wordt hij ontslagen. Sindsdien is het erg stil rondom Seedorf.

Louis van Gaal

Ajax, FC Barcelona, Bayern München, AZ, het Nederlands elftal en Manchester United. De clubs waar Louis van Gaal trainer was, zijn geen kleine namen. De coach werd vooral bekend door zijn bijzondere uitspraken, zowel in Nederland als in het buitenland.  Na zijn vertrek uit Manchester in 2016 zit hij waarschijnlijk veel bij vrouw Truus op de bank.

Foeke Booy

Hij deed ervaring op als trainer bij FC Utrecht, Sparta en Go Ahead Eagles en ook in het buitenland was Foeke Booy enkele keren actief. Toch zit hij al een tijdje zonder club. In 2015 eindigde zijn avontuur bij de club in Deventer, waarna hij nog niet weer aan de bak kwam. Gelukkig hebben we dit nog!

Martin Jol

Hij werd in 2001 Eredivisie-trainer van het jaar, als coach van RKC Waalwijk, en in Engeland werd hij ooit Trainer van de Maand (Tottenham Hotspur). Ook was hij actief bij onder meer Ajax, Fulham en Hamburger SV. Toch is er aan de lange lijst van getrainde clubs door Martin Jol al een tijdje niets toegevoegd. In 2016 werd bekend dat Jol hoofdtrainer werd van Al-Ahly, Egypte. Hij tekende een contract voor 2,5 jaar en pakte direct de landstitel, maar diende in augustus 2016 toch zijn ontslag in. Ga staan voor Martin Jol!

Frank Rijkaard

Als coach pakte hij twaalf prijzen, maar Frank Rijkaard is al sinds 2013 niet meer actief geweest als trainer. Hij was bondscoach van Oranje en Saoedi-Arabië en trainde Sparta, FC Barcelona en Galatasaray. Mooie namen dus, maar vooral in Spanje zullen ze hem niet snel vergeten. Tijdens zijn laatste duel als coach liet hij een traantje, nadat Barcelona met 2-3 verloor van Real Mallorca.

Jimmy Floyd Hasselbaink

Jerrel Floyd Hasselbaink, beter bekend als Jimmy Floyd, was na zijn voetbalcarrière trainer bij verschillende buitenlandse clubs. Op zijn CV staan Antwerp FC, Burton Albion en Queens Park Rangers. Bij laatstgenoemde club sloot hij zijn avontuur als coach voorlopig af. Hasselbaink raakte betrokken bij een groot schandaal bij QPR, waar hij beschuldigd werd van corruptie.

Jan Olde Riekerink

Hij bouwde bij Ajax een uitstekende reputatie op als jeugdtrainer: in 2002 wist hij met Jong Ajax zelfs de halve finale van de KNVB Beker te halen. Na avontuurtjes in België, Portugal en China belandde de Tukker uiteindelijk bij Galatasaray. Dat bedankte hem in februari 2017 voor zijn bewezen diensten.

Robert Maaskant

Het lukte hem dit jaar niet om het seizoen goed af te sluiten met Go Ahead Eagles en degradeerde met de Deventer club naar de Jupiler League. Daarvoor trainde Robert Maaskant al een hele waslijst aan clubs, waaronder NAC, Dinamo Minsk, FC Zwolle en Texas Dutch Lions. Sinds deze zomer zit hij dus thuis.

Ook deze bekende trainers zitten momenteel zonder werkgever, met tussen haakjes de laatst-getrainde ploeg: 

  • Hans de Koning (Go Ahead Eagles)
  • René Meulensteen (Galatasaray)
  • Jos Luhukay (VfB Stuttgart)
  • Marinus Dijkhuizen (NAC Breda)
  • Edgar Davids (Barnet)
  • Frans Adelaar (IJsselmeervogels)
  • Michel Jansen (Jong FC Twente)

Speciaal voor alle bezoekers van Voetbalflitsen is er een exclusieve promotie geregeld in samenwerking met JACKS. Bij JACKS kun je tijdelijk gebruik maken van de x100 Odds Boost op Feyenoord tegen NEC. Zet €1 in op Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale tegen een eenmalige quotering van x100. Oftewel, €100 cash met een €1 inzet als Feyenoord wint! Wie wil dat nou niet?

Wat moet je doen?

In een paar simpele stappen kun je gebruik maken van deze eenmalige actie:

Stap 1: Meld je aan bij Jacks.nl

Stap 2: Doe een storting van minimaal €20 en maximaal €100.

Stap 3: Claim geen andere welkomstbonus. Dan is de Odds Boost namelijk niet meer beschikbaar.

Stap 4: Zet €1 in en als Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale wordt er €100 cash aan je account toegevoegd.

Stap 5: Cash uit je winst!

REGISTREER JE HIER

Jacks.nl – Een legale en betrouwbare bookmaker Uiteraard heeft JACKS een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit en dus gaat het hier om een betrouwbare bookmaker. Anders zouden we deze actie ook niet aanbieden op Voetbalflisten. Het grote voordeel van JACKS is het snelle registratieproces en de snelle uitbetalingen. Een gokje wagen is nog nooit zo makkelijk geweest!

*Dit artikel is in samenwerking gemaakt met onlinecasinosvergelijken.nl