Bommelding Abe Lenstra Stadion uit de hand gelopen grap van drie minderjarigen

Afgelopen woensdag werd sc Heerenveen opgeschrikt door een bommelding bij het Abe Lenstra Stadion, de thuisbasis van de club. Het blijkt nu om een uit de hand gelopen grap te gaan. Twee jongens van 15 jaar en één van 14 jaar zijn erbij betrokken, meldt de politie. Het gebied rondom het stadion was woensdag tot het begin van de middag afgesloten vanwege de melding.

Dreigend telefoontje
Afgelopen dinsdag kreeg een medewerker van sc Heerenveen een telefoontje met het bericht dat de volgende dag alles zou ontploffen. Direct werd er naar de beller een onderzoek gestart en werden veiligheidsmaatregelen getroffen. Dat was dan ook de reden dat het stadion op woensdagochtend af was gesloten. Nadat er aan het begin van de middag geen explosieven gevonden waren werd het gebied weer vrijgegeven.

Proces-verbaal gekregen
Het telecom onderzoek leidde naar een groep jongens uit het zuiden van Nederland. De drie bleken betrokken te zijn geweest bij het telefoontje. Uit het verhoor van de jongens bleek dat het ging om een uit de hand gelopen grap. Het trio heeft een proces-verbaal gekregen en het Openbaar Ministerie moet bepalen wat er nu gaat gebeuren.