Spelerspaspoort Owen Wijndal (profiel)

Profiel: Owen Wijndal (Zaandam, 28 november 1999) staat onder contract bij AZ.

International: Ja, Wijndal speelt als linksback bij het Nederlands Elftal.

Jonge debutant in AZ 1

Wijndal doorliep de jeugdopleiding van AZ en mocht op 4 februari 2017 debuteren in de hoofdmacht van de Alkmaarders. In de Eredivisie tegen PSV startte hij als linksback. Hij was toen met 17 jaar en 68 dagen de jongste debutant ooit in het eerste elftal van de club uit Alkmaar. Maar Wijndal kwam in zijn debuutseizoen vooral uit voor Jong AZ waarmee hij als eerste eindigde in de Tweede Divisie (2016/17).

In de seizoenen 2017/18 en 2018/19 speelde Wijndal het meest voor Jong AZ, maar kwam hij ook regelmatig in actie voor AZ 1 in de redivisie. In het seizoen 2019/20 volgde zijn doorbraak in het eerste team.  Op 7 maart 2020 maakte hij zijn eerste doelpunt in het profvoetbal, de 2-0 voor AZ tegen ADO Den Haag. De wedstrijd eindigde in 4-0.

AZ Alkmaar

Owen Wijndal heeft zichzelf, ook in het seizoen 2020/2021 flink in de kijk gespeeld bij AZ. De verdediger won vier keer de talent van de maand trofee van de eredivisie, op basis van Opta statistieken. Hieronder vertelt Wijndal in een uitgebreid interview over zijn persoonlijke leven.

Buiten de lijnen

In het programma van ESPN ''Buiten de lijnen'' vertelt Wijndal over zijn tijd bij AZ. Ook zegt hij: ''Ik ben de beste linksback van Nederland''.

Voetbalvrienden

De drie musketiers worden ze ook wel genoemd: Myron Boadu, Calvin Stengs en Owen Wijndal. De drie Oranje-internationals bespreken veel samen, zo ook hun kleding keuze. "Ze hebben altijd commentaaar op mijn kledingstijl. Dat ik te vaak met trainingspakken en dat soort dingen loop. Al doe ik het goed hebben ze alsnog commentaar", vertelt Wijndal, die als hij moet kiezen eerder kledingadvies aanneemt van Stengs. 

Debuut in Oranje

Owen Wijndal maakte gelijktijdig met AZ-ploeggenoot Teun Koopmeiners zijn debuut voor het Nederlands Elftal gemaakt. De exponenten van de AZ Jeugdopleiding verschenen in oktober 2020 aan de aftrap in de oefeninterland tegen Mexico (0-1). Het was ook het debuut van bondscoach Frank de Boer.

Dit is de voorlopige selectie van AZ in het seizoen 2021/2022

Speciaal voor alle bezoekers van Voetbalflitsen is er een exclusieve promotie geregeld in samenwerking met JACKS. Bij JACKS kun je tijdelijk gebruik maken van de x100 Odds Boost op Feyenoord tegen NEC. Zet €1 in op Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale tegen een eenmalige quotering van x100. Oftewel, €100 cash met een €1 inzet als Feyenoord wint! Wie wil dat nou niet?

Wat moet je doen?

In een paar simpele stappen kun je gebruik maken van deze eenmalige actie:

Stap 1: Meld je aan bij Jacks.nl

Stap 2: Doe een storting van minimaal €20 en maximaal €100.

Stap 3: Claim geen andere welkomstbonus. Dan is de Odds Boost namelijk niet meer beschikbaar.

Stap 4: Zet €1 in en als Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale wordt er €100 cash aan je account toegevoegd.

Stap 5: Cash uit je winst!

REGISTREER JE HIER

Jacks.nl – Een legale en betrouwbare bookmaker Uiteraard heeft JACKS een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit en dus gaat het hier om een betrouwbare bookmaker. Anders zouden we deze actie ook niet aanbieden op Voetbalflisten. Het grote voordeel van JACKS is het snelle registratieproces en de snelle uitbetalingen. Een gokje wagen is nog nooit zo makkelijk geweest!

*Dit artikel is in samenwerking gemaakt met onlinecasinosvergelijken.nl