Royston Drenthe 'voor 3,5 miljoen bestolen door zaakwaarnemer': "Moet over 3 jaar weer werken"

Royston Drenthe 'voor 3,5 miljoen bestolen door zaakwaarnemer': "Moet over 3 jaar weer werken"

Royston Drenthe heeft in Quote een boekje opengedaan over zijn voormalig zaakwaarnemer Sigi Lens en zakenpartner Albert van Werkhoven. De oud-Feyenoorder is naar eigen zeggen voor zo'n 3,5 miljoen euro opgelicht door het duo.

Drenthe maakte in 2007 de overstap van Feyenoord naar Real Madrid en destijds leerde hij Lens kennen. Hij en Van Werkhoven regelden vanaf dat moment de geldzaken van de linkspoot. "Alles was op basis van vertrouwen. Ik wist alleen dat ik in mijn eerste seizoen 1,8 miljoen euro ging verdienen, verder niks. Vanaf toen had hij alles in de hand, zo sneaky! Als ik een nieuwe auto wilde, zorgde hij daar meteen voor. Maar met de verbouwing en het trouwfeest werd het vreemd. Ik moest echt aandringen voor een hoger budget, zeuren om mijn eigen geld, terwijl we allemaal wisten dat het er wel degelijk was. Dat is eigenlijk niet menselijk", vertelt Drenthe.

Bescheiden bedragje over...

Drenthe heeft besloten geen juridische stappen te ondernemen. "Dat gaat jaren duren en heel veel kosten, zonder dat je weet hoe het afloopt. Hoeveel ik nu nog heb? Het is leefbaar. Een bedragje en een bescheiden voetbalpensioen. Maar ik moet binnen een jaar of drie wel aan het werk zijn. Ik kan niet niets gaan doen", legt hij uit. Lens ontkent het verhaal overigens: "Carrières gaan niet stuk op het veld, maar daarbuiten. Ik merkte dat er twee Roystons waren: een die voor je zat en heel beleefd was en een die we niet zagen, die gedoe kreeg met trainers en zaken buiten het veld."

Drenthe kan altijd nog carrière maken als rapper: