Willem van Hanegem: top-10 meest bijzondere momenten

Willem van Hanegem is zonder twijfel één van de grootste voetballers die Nederland ooit heeft voortgebracht. Het Feyenoord-icoon houdt ook vandaag de dag de gemoederen nog bezig, met zijn scherpe columns en spraakmakende tv-optredens. Een overzicht van een aantal memorabele momenten van De Kromme.

De laatste tijd valt Van Hanegem op tv vooral op naast Harry Mens. Het levert vaak bijzondere verwarringen en daardoor mooie momenten op.

De heren van Voetbal Inside genieten ook voor deze fragmenten. Helaas wil Van Hanegem zelf niet meer aanschuiven bij het voetbalpraatprogramma na een ruzie met Wilfred Genee na zijn ontslag bij FC Utrecht.
De oud-voetballer van Feyenoord, AZ, FC Utrecht en het Nederlands Elftal is wel regelmatig te gast bij Ziggo Sport, bijvoorbeeld bij het programma Peptalk van Jack van Gelder. Daar breekt Van Hanegem in huilen uit als hem wordt gevraagd naar een andere legende van het Nederlandse voetbal, Johan Cruijff.
Een ander emotioneel moment voor Van Hanegem. Hij spreekt een videoboodschap in voor een jeugdvriend van zijn zoon Boy, voetballer Jordy Clasie.
Laten we nu even kijken naar bewegende beelden van Van Hanegem als voetballer.
Bij Feyenoord hebben ze hun icoon zelfs vereeuwigd door een tribune in De Kuip naar hem te vernoemen: De Van Hanegem-tribune.
Ooit was Van Hanegem bij het Nederlands Elftal assistent-trainer van Dick Advocaat. Laatstgenoemde ging destijds de fout in met het wisselen van Arjen Robben in een wedstrijd tegen Tsjechië, iets waar Van Hanegem niet achter stond. En dat liet hij tijdens een daaropvolgende persconferentie nog meer eens duidelijk weten, op geheel eigen wijze.

Maart 2018: In het Oude Luxor Theater in Rotterdam is de boekpresentatie van Buitenkant Links, een biografie over Willem van Hanegem, die dan zelf net is genezen van prostaatkanker. Tijdens de presentatie, die vanwege de vele (media)belangstelling is verpakt in een theatershow, komen Nico Dijkshoorn en Michel van Egmond allebei met een schitterende ode. Over golfen, snoeiharde overtredingen en een magistrale traptechniek.

Tijdens Buitenkant Links komt Van Hanegem met een aantal Cruijffiaanse uitspraken.

Maar dat is helemaal niet nieuw. De columnist van het Algemeen Dagblad kwam ooit met een hele opmerkelijke uitspraak over Ajax.

We sluiten af met een mooi interview. Van Hanegem bij Pauw over het omgaan met kanker, zijn vrouw en kinderen en zijn voetbalcarrière.