Tagliafico leert niet alleen op het veld bij Ajax: ''We leren hier wat normen en waarden zijn''

Nicolás Tagliafico zit nu een maand bij Ajax en merkt al een aardig verschil met zijn vorige clubs. ''Bij Ajax leren we wat normen en waarden zijn'', vertelt Tagliafico aan Fox Sports Argentinië. "We worden geacht zelf voor onze schoenen te zorgen: zelf schoonmaken en weer terugzetten."

De 25-jarige linksback verblijft nog steeds in een hotel. Hij laat bovendien weten dat hij het leven in Amsterdam erg rustig vindt. Dit geldt ook voor het speelschema van Ajax. "Het is fijn dat ik goed kan herstellen na een wedstrijd, maar ik speel toch liever doordeweeks én in het weekend. Dan bouw je ritme op."

Tagliafico droomt van WK

De Argentijn die afgelopen winter voor vier miljoen euro overkwam van Indepediente hoopt komende zomer met Argentinië naar Rusland te gaan voor het WK, maar weet dat de concurrentie groot is. ''Ik droom er nog altijd van om naar het WK te gaan. Ik moet op deze weg doorgaan en wachten op de beslissing van de bondscoach', vertelt hij. ''Ik moet me blijven verbeteren, want er zijn altijd dingen voor verbetering vatbaar. Elke bondscoach heeft zijn voorkeuren en weet welke spelers hij het liefste heeft.''

Tagliafico over Berghuis: Wat is dat?