10 dingen waardoor je de nieuwe club van Frank de Boer beter leert kennen

10 dingen waardoor je de nieuwe club van Frank de Boer beter leert kennen

Het hing al een tijdje in de lucht, maar maandagmiddag werd eindelijk officieel dat Frank de Boer komend seizoen voor de groep staat bij Crystal Palace. De Nederlander wordt de eerste trainer van Crystal Palace sinds 1998 die niet uit het Verenigd Koninkrijk komt, tijd om kennis te maken met de club!

10) De geschiedenis

Crystal Palace werd opgericht in 1905 en heeft als bijnaam The Eagles. De club uit Londen was mede oprichter van de Premier League in 1992 en had de twijfelachtige eer om gelijk te degraderen uit de competitie. Crystal Palace speelt nu al vier seizoenen achter elkaar op het hoogste niveau en eindigde afgelopen seizoen op de veertiende plek.

9) Het stadion

Selhurst Park is de naam van de thuishaven van Crystal Palace. Het stadion is gebouwd in 1924 en biedt plek aan zo’n 26.000 mensen. Vroeger, toen het stadion nog staanplaatsen had, konden er zo’n 50.000 mensen live naar de wedstrijden kijken van The Eagles. 

8) De prijzenkast

De prijzenkast van de Londenaren is zo goed als leeg. In de 111-jarige geschiedenis van de club werd er slechts één prijs veroverd: The Full Members Cup in 1991. Een nietszeggende beker die destijds door geen één club serieus genomen werd. Daar is het tot op heden bij gebleven. Wel bereikten The Eagles in het seizoen 2015/2016 de finale van de FA Cup, maar deze ging met 2-1 verloren tegen het Manchester United van Louis van Gaal.

De club uit Londen kwam nog wel op een 1-0 voorsprong, wat manager Alan Pardew ertoe verleidde om een gek dansje langs de lijn te maken (zie video), maar het team van Van Gaal wist aan het langste eind te trekken en won uiteindelijk met 2-1. 

7) De fans

De fans van Crystal Palace zijn misschien wel de meest fanatieke supporters uit de Premier League. De club uit Londen heeft namelijk als enige in de hoogste Engelse divisie een ultra-groep. Dat het met het sfeertje bij de Engelse fans wel goed zit, bewijzen onderstaande beelden. De kelen van de Palace fans galmen door het Emirates Stadium, tijdens de uitwedstrijd bij Arsenal! 

6) De spelersgroep

Frank De Boer krijgt met Crystal Palace een getalenteerde spelersgroep in handen. Met goudhaantje Christian Benteke in de punt van de aanval heeft de Londense club een heuse goaltjesdief, mits de spits goed bediend wordt door de vleugelaanvallers Andros Townsend en Wilfried Zaha. Met de buitenspelers heeft De Boer twee pijlsnelle flankspelers tot zijn beschikking die zo af en toe ook hun goaltjes meepikken. Mochten de buitenspelers hun dag niet hebben, dan kan De Boer altijd nog rekenen op landgenoot Patrick van Aanholt. De aanvallend ingestelde linksback was afgelopen jaren een vaste waarde bij Sunderland en maakte in de winter voor 12 miljoen euro de overstap naar Crystal Palace.

5) Duurste aankoop

Op dit moment is Christian Benteke de duurste speler in de geschiedenis van Crystal Palace. De Londense club betaalde zo’n 31 miljoen euro aan Liverpool om de Belgische spits over te nemen. Benteke wist bij Liverpool weinig indruk te maken, maar transfereerde alsnog voor een megabedrag naar de club uit Londen. De spits bewees afgelopen seizoen dat hij zijn investing waard was, want hij kwam tot vijftien treffers. 

4) Nederlanders bij Crystal Palace

Patrick van Aanholt is op dit moment de enige Nederlander in de spelersgroep van Crystal Palace en de derde Nederlander ooit in dienst van Crystal Palace. Twee spelers gingen de linksback dus voor: Jeroen Boere en Edgar Davids. Hoewel Van Aanholt pas een half jaar bij Palace onder contract staat, is hij qua speelminuten nog al succesvoller dan zijn landgenoten. Davids en Boere kwamen niet verder dan een handjevol wedstrijden voor de club uit Londen.

3) Mini-dominantie tegen toppers uit Londen

Hoewel Crystal Palace afgelopen seizoen doorgaans hun meerdere moest erkennen in de Londense topclubs, wist het tot twee keer toe met succes van zich af te bijten. Arsenal en Chelsea gingen flink de mist in tegen Crystal Palace. Op Stamford Bridge wisten The Eagles een 1-2 overwinning uit het vuur te slepen tegen Chelsea. Na de wedstrijd tegen Arsenal kon het seizoen van Crystal Palace al helemaal niet meer stuk. De ploeg van Sam Allardyce speelde Arsenal van de mat en wist met maar liefst 3-0 te winnen, een onvergetelijke avond voor de fans van Crystal Palace!

2)Afgelopen seizoen

The Eagles eindigden afgelopen seizoen op de veertiende plaats in de Premier League, een prima prestatie voor de club uit Londen die dit seizoen lange tijd in de onderstende regionen te vinden was. Aan het begin van het seizoen stond manager Alan Pardew aan het roer, maar na teleurstellende resultaten werd besloten om de Engelsman vlak voor Kerst de laan uit te sturen. De vervanger van Pardew werd Sam Allardyce, de man die nog geen half jaar daarvoor werd ontslagen door de Engelse bond wegens het bekennen van fraude. 'Big Sam' vond het in mei mooi geweest en stapte zelf op.

1) Managers de afgelopen jaren

Sinds het seizoen 2013/2014 speelt Crystal Palace weer in de Premier League. De club heeft sindsdien 5 managers versleten: Ian Holloway, Tony Pulis, Neil Warnock, Alan Pardew en Sam Allardyce. Van al deze managers heeft Alan Pardew het langste mogen genieten van de baan bij Crystal Palace, namelijk één jaar en elf maanden. Natuurlijk hopen wij dat Frank de Boer het langer volhoudt dan zijn voorgaande managers. Succes, Frank!

Speciaal voor alle bezoekers van Voetbalflitsen is er een exclusieve promotie geregeld in samenwerking met JACKS. Bij JACKS kun je tijdelijk gebruik maken van de x100 Odds Boost op Feyenoord tegen NEC. Zet €1 in op Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale tegen een eenmalige quotering van x100. Oftewel, €100 cash met een €1 inzet als Feyenoord wint! Wie wil dat nou niet?

Wat moet je doen?

In een paar simpele stappen kun je gebruik maken van deze eenmalige actie:

Stap 1: Meld je aan bij Jacks.nl

Stap 2: Doe een storting van minimaal €20 en maximaal €100.

Stap 3: Claim geen andere welkomstbonus. Dan is de Odds Boost namelijk niet meer beschikbaar.

Stap 4: Zet €1 in en als Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale wordt er €100 cash aan je account toegevoegd.

Stap 5: Cash uit je winst!

REGISTREER JE HIER

Jacks.nl – Een legale en betrouwbare bookmaker Uiteraard heeft JACKS een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit en dus gaat het hier om een betrouwbare bookmaker. Anders zouden we deze actie ook niet aanbieden op Voetbalflisten. Het grote voordeel van JACKS is het snelle registratieproces en de snelle uitbetalingen. Een gokje wagen is nog nooit zo makkelijk geweest!

*Dit artikel is in samenwerking gemaakt met onlinecasinosvergelijken.nl