#heewil: Willem II won in het jaar 2000 voor het laatst in Heerenveen

Heerenveen ontvangt Willem II in speelronde 32 van de Eredivisie.

Het is de 22e keer dat Heerenveen en Willem II tegenover elkaar staan in Friesland. Van de voorgaande 21 duels wist de thuisploeg er tien keer te winnen, de uitploeg vier (G8). Heerenveen kent een goede thuisreeks tegen Willem II: van de laatste dertien ontmoetingen werd er geen één verloren (W7-G6). De laatste uitoverwinning van Willem II tegen Heerenveen was op 13 december 2000, toen Arno Arts vanaf de strafschopstip de enige treffer maakte.

Heerenveen is na de winterstop van plek vier naar plek negen in de Eredivisie afgezakt. De club wist dit kalenderjaar slechts drie wedstrijden te winnen (G2-V9). Willem II kan voor het eerst sinds 2015 twee wedstrijden achter elkaar winnen. De ploeg van Erwin van de Looi versloeg Go Ahead Eagles in de vorige speelronde: het werd 2-0 in Tilburg. Eerder dit seizoen bleven de punten in Noord-Brabant: Willem II versloeg Heerenveen met 2-1.

De cijfers van Heerenveen en Willem II dit seizoen.

*Stand voorafgaand aan speelronde 32

Onderlinge ontmoetingen

 • sc Heerenveen speelde 22 keer thuis tegen Willem II in de Eredivisie en won 10 keer (G8-V4).
 • Heerenveen is ongeslagen in de laatste 13 edities van deze wedstrijd (W7-G6). Alleen tegen PSV (28) en AZ (14) wacht Willem II langer op een uitzege dan tegen sc Heerenveen.
 • De laatste uitoverwinning van Willem II tegen sc Heerenveen in de Eredivisie was op 13 december 2000 toen Arno Arts vanaf de stip de enige treffer maakte.
 • Eerder dit seizoen maakte Freek Heerkens in de 24e minuut een eigen doelpunt maar door 2 doelpunten van Fran Sol (15' en 58') wonnen de Tilburgers met 2-1. De enige keer dat Willem II beide wedstrijden tegen sc Heerenveen in 1 Eredivisie-seizoen won was in 1997/1998.

sc Heerenveen

 • sc Heerenveen is na de winterstop van plek 4 naar plek 8 in de Eredivisie afgezakt. De club won nog maar 3 wedstrijden in de competitie dit kalenderjaar (G2-V9).
 • Alleen NEC (9) pakte na de winterstop minder punten in de Eredivisie dan sc Heerenveen (11) - de Friezen pakten al die punten in thuisduels.
 • Alleen Go Ahead Eagles (34) en Sparta Rotterdam (30) kregen na de winterstop meer tegendoelpunten in de Eredivisie dan Heerenveen (29).
 • Slechts 1 keer won Heerenveen minder dan 4 Eredivisie-duels na de winterstop - in 2010/2011 won de ploeg onder Ron Jans slechts 2 van zijn 15 duels in de 2e seizoenshelft en werd de club 12e.
 • Bij een overwinning kan Heerenveen (40) zijn aantal punten van afgelopen seizoen (42) overtreffen. De club eindigde toen ook op een 12e plek.
 • Heerenveen (1299) kan zijn 1300e tegentreffer in de Eredivisie krijgen.
 • Slechts 1 Aziaat scoorde ooit vaker in 1 Eredivisie-seizoen dan Reza Ghoochannejhad (18) - Sanharib Malki was in 2011/2012 in totaal 25 keer trefzeker namens Roda JC. Malki werd daarmee 2e op de topscorerslijst achter Heerenveen's Bas Dost (32).
 • Heerenveen scoorde al 12 keer van buiten de 16 dit Eredivisie-seizoen, meer dan elke andere ploeg. Sam Larsson was verantwoordelijk voor 7 van die 12 treffers, het meeste van alle spelers.
 • Luciano Narsingh (20) en Filip Djuricic (12) waren in 2011/2012 de laatste spelers met meer assists voor Heerenveen in 1 Eredivisie-seizoen dan Larsson (11).
 • Arber Zeneli maakte vorig seizoen in dit affiche zijn 1e doelpunt in de Eredivisie (3-1 overwinning op 23 januari 2016).
 • Jurgen Streppel was tussen 2011 en 2016 trainer van Willem II. Hij promoveerde 2 keer naar de Eredivisie met de ploeg (2011/2012 via nacompetitie en 2013/2014 als kampioen) maar degradeerde ook 1 keer (2012/2013).
 • Morten Thorsby is geschorst. Stefano Marzo (4) en Jerry St. Juste (4) staan op scherp.

Willem II

 • Willem II kan voor het eerst sinds november-december 2015 2 opeenvolgende overwinningen in de Eredivisie boeken (1-3 FC Twente, 3-0 SC Cambuur).
 • Willem II en Roda JC zijn de enige ploegen zonder opeenvolgende overwinningen dit Eredivisie-seizoen.
 • De Tilburgers wonnen niet in hun laatste 4 uitwedstrijden in de Eredivisie (G1-V3) en verloren hun laatste 2 (2-0 bij FC Utrecht en 5-0 bij PSV). Willem II verloor in januari-februari 2015 voor het laatst 3 uitwedstrijden op rij in de competitie.
 • De laatste keer dat Willem II niet scoorde in 3 uitduels in de Eredivisie op rij was in augustus-september 2015.
 • Willem II maakte slechts 1 van zijn 28 Eredivisie doelpunten buiten het strafschopgebied in 2016/2017 (Erik Falkenburg op 14 augustus bij Heracles), het minste van alle teams.
 • De Tilburgers kregen als enige ploeg dit Eredivisie-seizoen nog geen doelpunt tegen uit een strafschop. De ploeg kreeg wel 2 penalty's tegen, maar die werden allebei gemist (2 keer Paul Gladon tijdens Heracles - Willem II).
 • Kostas Lamprou maakte al 165 reddingen dit Eredivisie-seizoen, het meeste van alle keepers. Het laatste seizoen waarin een keeper meer reddingen maakte was 2011/2012 - Wesley de Ruiter (189) en Jelle ten Rouwelaar (171).
 • Fran Sol (10) is clubtopscorer van Willem II dit Eredivisie-seizoen - vorig seizoen was dat Erik Falkenburg met 11 doelpunten.
 • Pele van Anholt speelde 127 Eredivisie-wedstrijden voor Heerenveen tussen 2011 en 2016. Branco van den Boomen wordt dit seizoen door Heerenveen aan Willem II verhuurd.
 • Dries Wuytens maakte tegen sc Heerenveen zijn 1e doelpunt in de Eredivisie, in de 2-1 thuisoverwinning voor de Tilburgers op 4 oktober 2014.
 • Jordy Croux is geschorst. Dico Koppers (4), Funso Ojo (4) en Thom Haye (4) staan op scherp.

Aanvang Heerenveen - Willem II: vrijdag 21 april, 20:00 uur

Creëer thuis je eigen bar en nodig je vrienden

uit voor een heerlijk voetbalavondje!

Wat is er nu lekkerder dan thuis op de bank, samen met je vrienden en een biertje, een heerlijk voetbalavondje beleven? Zeker zo rond de feestdagen. Buiten is het koud en naar de kroeg fietsen vind je daarom niet het beste idee. Er is alleen één ding: hoe zorg je nou dat je thuis óók kunt genieten van een heerlijk tapbiertje tijdens die belangrijke pot van je favoriete club? Nou, Heineken heeft de perfecte oplossing; THE SUB is namelijk dé biertap voor thuis.

Heineken’s THE SUB voorziet jou en je vrienden thuis van heerlijk vers bier, dat perfect wordt gekoeld tot 2 graden Celsius. En als je maten een week of twee weken later weer voor de deur staan voor zo’n mooie voetbalavond in een echte ‘man cave’, dan is het bier uit THE SUB nog net zo lekker. Als er nog wat over was tenminste… Het blijft gegarandeerd 15 dagen vers. Jij bent de barman en ervaart de perfecte tapbeleving.

Maak je ‘man cave’ compleet

Het lekkerste bier gewoon bij jou thuis. Vers van de tap. Geen plastic bekers van bij het voetballen. Bij een mooi biertje hoort gewoon een mooi en goed glas, bijvoorbeeld de geweldige UEFA Champions League-versie. Hoe toepasselijk kan het zijn. En natuurlijk kun je je eigen bar helemaal compleet maken met allerlei mooie accessoires, zoals een absorberende barmat, viltjes, een dienblad en een bierafschuimer. Wil je helemaal de show stelen, kijk dan eens naar het met LED verlichte Heineken-logo. Heb jij thuis een prachtige bar met alles erop en eraan, dan heb je pas een echte man cave. Je vrienden zullen het fantastisch vinden.

Is het voetbal afgelopen, dan kun je tijdens het napraten gewoon nog lekker een kaartje leggen. En als je geen zin meer hebt om op te staan, dan zet je toch wat biertjes in een ijskoude bucket naast je neer? Jij en je vrienden hebben straks meer dan genoeg redenen om de wedstrijd van jullie favoriete club gewoon lekker thuis te kijken.

Ben jij helemaal verkocht en zie je jezelf en je maten al genieten van THE SUB? Kijk dan snel op de site. Hier vind je alle informatie over de perfecte thuistap, ook over het bestellen en alle accessoires. Geweldig (kerst)cadeau natuurlijk ook. Om aan iemand te geven, of om zelf te krijgen. Proost!

Let op. Je kan korting krijgen als je de actiecode gebruikt! 

 • SUB: EXTRA30EUR (deze code geeft € 30 euro korting op zowel losse Sub’s als bundel met daarin een Sub);  
 • Merch: MM30 (30% korting op alles, behalve huidige bundelaanbiedingen)

We gebruiken cookies om u de beste site ervaring te kunnen bieden. Meer informatie