Berghuis denkt met veel plezier terug aan vorig seizoen: "Zó mooi als ik die beelden van het Stadhuisplein zie"

Berghuis denkt met veel plezier terug aan vorig seizoen: "Zó mooi als ik die beelden van het Stadhuisplein zie"

Feyenoord-aanvaller Steven Berghuis denkt nog altijd met veel plezier terug aan vorig seizoen. De Rotterdammers werden na achttien jaar eindelijk weer eens kampioen van Nederland. 

"De 1-0 van Dirk. Never nooit vergeet ik die meer. Giovanni van Bronckhorst geeft de bal aan Bart Nieuwkoop voor een inworp. Ik maak me aanspeelbaar en Dirk Kuijt gaat de ruimte in. Ik draai me om en zie het gebeuren op vijftien meter afstand. Wat een moment was dat, vond je niet dan? Echt, het was niet normaal", zo vertelt Berghuis tegenover Voetbal International.

Kippenvel
"Ik krijg er nu weer kippenvel van. Dat stadion stond bij de warming-up al te koken. Het was mistig van al die rook, iedereen is gehypet en dan op dat moment ontploft het, precies op het juiste moment", vervolgt de aanvaller. "Ik denk niet dat je dat nog vaak meemaakt."

Echte liefde
"Ik vind het zó mooi als ik die beelden van het Stadhuisplein zie, al dat bier dat de lucht in gaat. Dat iedereen elkaar omhelst. Dat samen met elkaar, dat zijn de pure momenten van het leven. Dan zit even niemand op zijn telefoon te kijken. Iedereen was puur met het leven bezig, dat was gewoon echte liefde", aldus Berghuis.