DEFINITIEF: Wesley Sneijder verruilt Europees topvoetbal voor 'avontuur' in Qatar

Wesley Sneijder vertrekt definitief bij OGC Nice voor een avontuur in Qatar, waar hij voor Al-Gharafa Sports Club zal gaan spelen. Dat heeft de geboren Utrechter vrijdagmiddag aan RTL Boulevard bevestigd. Vrijdagochtend maakte De Telegraaf al bekend dat Sneijder een mondeling akkoord had met de club uit Qatar.

De middenvelder tekent een contract tot medio 2019. "Een mooi avontuur en leuke uitdaging. Ben super blij om dat aan te gaan samen met mijn gezin," reageert Sneijder. Zondag zal de recordinternational medisch gekeurd worden, om vervolgens op maandag bij de selectie van Al-Gharafa aan te sluiten. De nieuwe werkgever van de oud-Ajacied staat momenteel zevende in de Qatari League.

Kortstondig avontuur in Frankrijk

Sneijder vertrekt dus al na een half jaar bij OGC Nice. Het avontuur in Frankrijk liep niet zoals verwacht, omdat trainer Lucien Favre voor een ander systeem koos na de komst van Sneijder, waarin voor hem geen plek was. 

Hoewel er geruchten gingen over een transfer naar Amerika, gaat de voorkeur van Sneijder dus uit naar het Midden-Oosten. De middenvelder heeft zelf altijd aangegeven zo lang mogelijk door te willen gaan en kiest daarom voor een club die hem de gewenste speeltijd kan bieden.

Vier maanden geleden wilde Sneijder nog op topniveau blijven spelen..