Dat is wel heel snel: Marcel Brands praat nu al over de opvolger van Van Bommel bij PSV

Mark van Bommel is nog amper aangesteld bij PSV, maar de onlangs naar Everton vertrokken technisch directeur Marcel Brands weet al wie de oud-international na diens avontuur moet opvolgen: Ruud van Nistelrooy. Dat zegt de voormalig PSV-td in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Brands vindt de aanstelling van Van Bommel een goede: "Dat Phillip weg zou gaan, bleek pas na mijn vertrek per 1 juni. Maar als ik nog bij PSV zat, zou ik nu ook Van Bommel doorschuiven. Hij is er klaar voor." Om vervolgens het vizier direct op de toekomst te zetten en alvast over de opvolger van Van Bommel te reppen: "Eerst Cocu, nu Van Bommel. En misschien is Ruud van Nistelrooy straks de volgende in het rijtje hoofdtrainers van PSV. Ook Ruud was eerst zoekende, maar heeft de kwaliteiten en wil nu binnen PSV ook vol voor zijn ontwikkeling als trainer gaan", aldus Brands.

Van Bommel heeft inmiddels de ervaring van een vast elftal trainen en dat is volgens Brands belangrijk. "Hij was al bezig binnen PSV, maar was ook nog zoekende. Mijn advies was: ga een vast elftal trainen. Dat blijft de beste leerschool. De A1 is nu met Mark landskampioen."