Groenendijk voorspelt averij Ajax bij Utrecht: "Gelijkspel of verliezen zou me niet verbazen"

Ajax heeft al zeven Eredivisie-duels op rij niet meer gewonnen bij FC Utrecht, en volgens Alfons Groenendijk zou het dit weekend wel eens opnieuw fout kunnen gaan voor de Amsterdamse club. "Een gelijkspel of verliezen, dat zou me niet verbazen", laat Groenendijk optekenen door ELF Voetbal.

Als speler kwam Groenendijk drie jaar uit voor Utrecht, terwijl hij bij Ajax naast speler ook als assistent-trainer en coach van de beloften actief was. Hij weet dat het kan spoken als Ajax in de Galgenwaard op bezoek komt. "Ik heb de wedstrijd zelf ook drie keer gespeeld. Dan weet ik dat het daar deze dagen nergens anders over gaat. FC Utrecht kan op die dag altijd net even iets meer dan gemiddeld. En FC Utrecht is ook in een goede vorm."

Overigens zou het Groenendijk ook niet verbazen als Justin Kluivert na zijn goede debuut vorige week direct kan rekenen op een basisplaats. "Dat zou zomaar kunnen, omdat hij zich bewezen heeft en lekker in zijn vel zit. Václav Cerný had het de laatste weken toch lastiger. Al ligt het er natuurlijk ook aan of Amin Younès weer fit is."