Felle beschuldigingen richting Ajax-fans: "Hun gedrag naar Ziyech is puur racisme, niks anders"

Tussen Hakim Ziyech en de supporters van Ajax komt het niet meer goed. De sterspeler van de Amsterdammers werd vorige week aangevallen bij de spelersbus, ook tijdens het thuisduel tegen VVV-Venlo (donderdag) liet een deel van het publiek zijn onvrede weer blijken. "Puur racisme," zo is schrijver Hugo Camps van mening op NRC.nl.

Ziyech wordt behandeld als aartsvijand

"Dat capuchonnetjes hun handtastelijkheden mogen botvieren tot aan de spelersbus om de nederlaag tegen PSV te wreken, is een dieptepunt in de geschiedenis van de club. Dat fijnproever Hakim Ziyech bejegend wordt als aartsvijand van het legioen is zorgwekkend en absurd. Hij is de grootste stilist van het team en bij uitbreiding de beste voetballer van Ajax. Amper 25 hoort hij reeds in het pantheon. Toch wordt hij door een deel van de supporters voortdurend gekleineerd met de kracht van haat."

Vijandigheid richting Ziyech puur racisme?

"Het grote woord moet er uit: racisme. De ondertoon van de vijandigheid die de Marokkaan week na week moet incasseren, is puur racisme. De harde kern lust zijn flegma en ontoegankelijkheid voor de polonaise niet. Dat hij zijn emoties verbergt, doet de deur helemaal dicht. Toch blijft Ziyech moedig doorgaan met gemillimeterde steekpasses en gekrulde ballen in de kruising. De schijn van onverschilligheid zie je niet terug in zijn spel. Ziyech verdient beter dan Ajax."