Gertjan Verbeek over klagende Ajacied: ''In Engeland lachen ze Klaassen hardop uit''

Gertjan Verbeek over klagende Ajacied: ''In Engeland lachen ze Klaassen hardop uit''

Gertjan Verbeek vindt dat voetballers uit de Eredivisie meer wedstrijden moeten gaan spelen. Hij reageerde ook op Davy Klaassen, die juist wil dat de KNVB meer rekening houdt met clubs die ook Europees actief zijn.

De trainer van VFL Bochum benoemt de voordelen van meer spelen: "Dat betekent meer inhoud en meer weerbaarheid voor de spelers. Kijk nu eens om je heen: in alle grote voetballanden worden veel wedstrijden gespeeld. Engeland, Spanje, Italië en Frankrijk hebben een competitie met twintig clubs. Duitsland heeft jaarlijks alleen al zeven clubs in het Europese voetbal, waarvan de meeste ook nog eens overwinteren,'' aldus Verbeek tegenover Voetbal International.

"En wat gebeurt er in Nederland? Davy Klaassen klaagde dat de KNVB de wedstrijd tegen FC Groningen niet van zondag naar maandag had verplaatst, omdat Ajax donderdags ook al Europees had gespeeld. In Engeland lachen ze hem uit. Hardop."

"Georginio Wijnaldum zei recent niet voor niets dat er in het buitenland veel harder wordt getraind en dat hij ook nog eens wedstrijden op een hoger niveau en onder een veel hogere intensiteit moet spelen. Wij zijn alleen maar aan het pamperen. En dat gaan we wéér doen door de Eredivisie in te krimpen. Maar Ajax, PSV en Feyenoord moeten niet gepamperd worden, die moeten aan de bak. Iedere week twee keer,'' sluit Verbeek af.