Transfergeruchten: Galatasaray toont ook interesse in Willems, Zidane belt met Mbappé

Transfergeruchten: Galatasaray toont ook interesse in Willems, Zidane belt met Mbappé

Lees tussen 1 juni en 31 augustus dagelijks de Voetbalflitsen Transfergeruchten, een overzicht van de belangrijkste en meest spraakmakende geruchten op de transfermarkt in binnen- en buitenland.
Lees hier de vorige Voetbalflitsen Transfergeruchten.

Eredivisie:

  • Galatasaray wordt de laatste weken nadrukkelijk in verband gebracht met Kenny Tete. De Turkse grootmacht heeft echter nog een Nederlandse back op het oog. Volgens het Eindhovens Dagblad heeft de club bij PSV geïnformeerd naar Jetro Willems. De 23-jarige linksback heeft nog een contract tot de zomer van 2018 en moet PSV enkele miljoenen euro's opleveren. Willems kwam in 2011 over van Sparta Rotterdam en speelde tot nu toe 192 wedstrijden voor de Eindhovenaren.
  • Volgens het Turkse Webaslan vertrekt Nigel de Jong juist vanuit Istanbul naar Nederland. De 32-jarige middenvelder wil graag terugkeren naar zijn oude club en heeft volgens het Turkse medium een akkoord bereikt met Ajax. De Jong zou bij de clubleiding van Galatasaray een verzoek hebben gedaan om zijn contract te ontbinden. In dat geval hoeft Ajax geen transfersom te betalen. Zijn contract bij de Turkse club loopt nog door tot de zomer van 2018. Lees hier meer.
  • PSV-doelman Hidde Jurjus kwam vorig jaar na een sterk seizoen voor 500 duizend euro over van De Graafschap, maar speelde nog geen enkele wedstrijd in de hoofdmacht van de Eindhovenaren. Volgens VI overweegt PSV om de doelman uit te lenen. Excelsior en NAC zouden interesse hebben om de doelman op huurbasis over te nemen. Beide clubs hebben op het moment nog geen vaste eerste keeper. Afgelopen seizoen keepte Jurjus zeventien wedstrijden voor Jong PSV. Hij hield vijf keer de nul.

Bekijk hier de Done Deals uit de Eredivisie!

Buitenland:

  • Er blijft een grote kans dat Kylian Mbappé deze zomer AS Monaco verlaat. Veel clubs vechten om het 18-jarige toptalent. Zo zouden Paris Saint-Germain en Arsenal al een bod hebben uitgebracht op de Fransman. Ook Real Madrid heeft interesse in de aanvaller. Hoofdcoach Zinédine Zidane heeft volgens L'Equipe al persoonlijk contact gezocht met Mbappé. Het afgelopen seizoen was het talent goed voor 26 goals en veertien assists in 44 wedstrijden. Lees hier verder.
  • Juventus wil Renato Sanches graag voor twee jaar huren van Bayern München. Dit meldt het Italiaanse Mediaset. De 19-jarige Portugees kwam afgelopen zomer voor 35 miljoen euro over van Benfica, maar heeft geen vaste basisplaats onder Carlo Ancelotti. De middenvelder speelde vorig seizoen 25 wedstrijden voor Bayern.
  • Chelsea heeft volgens de Daily Mail een akkoord bereikt met AS Monaco over middenvelder Tiemoué BakayokoDe 22-jarige Fransman zal zo'n veertig miljoen euro kosten. Het afgelopen seizoen maakte Bakayoko een sterke indruk. Hij speelde vorig seizoen 51 wedstrijden voor Monaco. In maart maakte hij zijn debuut voor het nationale elftal van Frankrijk. In de zomer van 2014 maakte Bakayoko voor acht miljoen euro de overstap van Stade Rennes naar AS Monaco. In totaal speelde de middenvelder 92 wedstrijden voor de Monegasken.