'Engelse rivalen strijden om handtekening Cody Gakpo'

Cody Gakpo was afgelopen zomer de hoofdrolspeler in een slepende transfersoap, waarin een transfer naar de Premier League in het verschiet lag voor de aanvaller. De overstap bleef echter uit, nadat Manchester United de deal niet rond kreeg en Gakpo bleef zodoende in Eindhoven. The Mancunians zouden naar verluidt in de winterstop terugkeren voor de buitenspeler van PSV, maar in Goedemorgen Eredivisie op ESPN werd Liverpool ook genoemd als geïnteresseerde club: "Pepijn Lijnders (assistent trainer bij Liverpool, red.) heeft verteld dat Gakpo het ontbrekende stukje is voor Liverpool", vertelde Hans Kraay Jr. aan tafel bij het praatprogramma.

Manchester United meldde zich afgelopen zomer al voor Gakpo, maar investeerde toen een weerzinwekkende transfersom in Ajacied Antony. De club uit het rode gedeelte van Manchester zou naar verluidt in de winterstop opnieuw een poging gaan wagen voor de smaakmaker van PSV, maar tijdens de uitzending van Goedemorgen Eredivisie, waar algemeen directeur van PSV Marcel Brands te gast was, komt Liverpool ook ter sprake als mogelijke bestemming voor Gakpo. "Het is een club dat altijd zeer gefocust te werk gaat. Ze leggen soms spelers al vast in november voor volgend seizoen", aldus Brands, die aangeeft dat hij Liverpool een geschikte club vindt voor Gakpo. Volgens Hans Kraay Jr. heeft Liverpool ook daadwerkelijk interesse in de aanvaller van PSV, daar hij met Lijnders heeft gesproken over Gakpo. De assisistent van Jürgen Klopp bij Liverpool gaf bij Kraay Jr. aan dat de smaakmaker van PSV wordt gezien als 'de ontbrekende schakel': "En Lijnders wordt heel serieus genomen bij Liverpool. Hij is een van de mensen waar Klopp naar luistert", voegt Kraay Jr. daar nog aan toe.

Gakpo heeft nog een conract tot medio 2026 en moet naar verluidt ruim 50 miljoen euro kosten. De aanvaller is dit seizoen, verdeeld over alle competities, al goed voor dertien goals en zeventien assists en meet zich met deze statistieken met de top van Europa. In Engelse media wordt de vraagprijs in combinatie met de statistieken die de aanvaller van de Eindhovenaren overlegt gezien als 'een buitenkansje' voor clubs als Manchester United en Liverpool.