Ex-speler Feyenoord snapt niets van aankoop Van Persie: "Beter geweest om Kuyt te houden"

Van Persie was donderdag op fraaie wijze trefzeker in de thuiswedwstrijd tegen FC Groningen (3-0). Toch is nog niet iedereen in Rotterdam gecharmeerd van de 102-voudige international: ''Feyenoord had beter Dirk Kuyt kunnen verleiden tot een extra jaar dan Robin van Persie terug te halen naar de Eredivisie'', stelt oud-Feyenoorder Arco Jochemsen.  

De middenvelder die in totaal 268 wedstrijden speelde in de Eredivisie denkt niet dat Van Persie de aangewezen persoon is die Feyenoord bij de hand kan nemen, zo laat hij aan ELF Voetbal weten.

Beter Kuyt houden

"Ze hadden beter Dirk Kuyt nog een jaartje kunnen laten spelen. "Dat is toch een betere speler om af en toe in te brengen dan Van Persie. Maar ik ken de situatie van Dirk niet. Ik heb met Dirk samengespeeld bij FC Utrecht. Hij is bijna nooit geblesseerd, gaat altijd volle bak. Als hij een halfuur meespeelt, weet je zeker dat er iets verandert", zegt de ex-voetballer van onder meer Vitesse, Feyenoord, FC Utrecht, FC Twente en PEC Zwolle. 

"Maar ik weet niet of hij dat nog wilde", vervolgt Jochemsen. "Van Persie kan nu met een invalbeurt van tien minuten niets los maken. Robin is zeker een hele goede voetballer. Al wordt er over zijn rol door de buitenwereld makkelijker gedacht dan het werkelijk is. Onderschat wordt hoe lastig het is om het verschil te maken."