Top 10 meest gênante momenten Arno Vermeulen, de ‘Witte Chinees’

Arno Vermeulen is niet bij iedereen even populair.  Zijn collega’s van Vandaag Inside (voorheen Voetbal Inside en Veronica Inside) blijken ook niet de grootste fans van de chef voetbal van de NOS. Vooral Johan Derksen, die hem heeft omgedoopt tot ‘Witte Chinees’ is niet te spreken over hem.

Vermeulen krijgt vaak te horen dat hij over Ajax te kritisch is omdat hij een AZ-fan zou zijn en dat hij geen mening mag hebben omdat hij nooit heeft gevoetbald. Als de tafeltennisliefhebber optreedt als analist bij Studio Voetbal leeft voetbalminnend Twitter zich ook regelmatig uit. Wij verzamelden de meest opmerkelijke momenten van Arno Vermeulen.

In 2013 kwam Johan Derksen als eerste met de bijnaam ‘Witte Chinees’ voor Arno Vermeulen. Een bijnaam waar hij nooit meer vanaf komt.

Witte Chinees

Vermeulen maakt ruzie met Vreven

Nog niet zo lang geleden kreeg Vermeulen ruzie met NAC-trainer Stijn Vreven. De Belg was woedend door een niet gegeven strafschop en werd al na vier minuten van het veld gestuurd door Bas Nijhuis. Na afloop was Vreven ook boos, maar ditmaal op Vermeulen.

Wim Kieft

Wist je trouwens dat Wim Kieft ook een hekel heeft aan het wedstrijdcommentaar van Arno Vermeulen?

NOS

In 2014 ging Voetbal Inside de samenwerking aan met FOX. De heren van VI mogen zich daarom niet meer negatief uitlaten over de presentatoren en programma’s van deze zender. ‘Gelukkig’ voor Johan Derksen is de NOS er nog: ‘’De hondenlul!”

Interview

Vermeulen gaf in een interview aan dat Johan Derksen hem altijd napraatte. Waarop Derksen zei: “Erger had hij me niet kunnen beledigen natuurlijk. Ik pingpong zelfs beter” (Hier refereert hij aan het feit dat Vermeulen ook commentator is bij tafeltenniswedstrijden).

Johan Derksen is trouwens niet alleen maar kritisch op de ‘Witte Chinees’.

Co Adriaanse neemt Arno Vermeulen ook niet altijd serieus (parodie)

Frankrijk-Honduras.. Arno mist doelpunt

Vermeulen zorgde voor het commentaar bij de wedstrijd Frankrijk - Honduras tijdens het WK 2014 in Brazilië. Op een gegeven moment schoot Karim Benzema de bal tegen de paal, waarna de doellijntechnologie ‘No Goal’ aangaf. Toch ging de bal via de doelman van Honduras alsnog over de lijn en werd er ‘Goal’ aangegeven. Alleen miste Vermeulen dit moment, waardoor hij niet in de gaten had dat Frankrijk gescoord had...

Chef commentatoren...

Op 1 november 2003 trad Vermeulen in dienst als chef voetbal bij NOS Studio Sport. Hij volgde Chris van Nijnatten op. Naast zijn coördinerende functie, ging Vermeulen commentaar bij televisieduels verzorgen.