Profiel: Georginio Wijnaldum (Rotterdam, 11 november 1990).

Spelerspaspoort, geboren, positie, club

Spelerspaspoort, geboren, positie, club wijnaldum

Liverpool

Wijnaldum tekende in juli 2016 een contract tot medio 2021 bij Liverpool, de nummer acht van de Premier League in het voorgaande seizoen 2020-2021. De Reds betaalden circa 30 miljoen euro voor hem aan Newcastle United. Coach Klopp maakte hem meteen basisspeler. Wijnaldum maakte zijn eerste goal voor Liverpool in een wedstrijd tegen Watford. Hij kwam in de 63ste minuut in het veld voor Mané en maakte de 6-1 in de 91ste minuut. De mooiste wedstrijd van Georginio Wijnaldum in het shirt van Liverpool was met afstand de comeback tegen FC Barcelona, waar hij goed was voor twee goals (4-0 winst na de 3-0 nederlaag uit) en Liverpool de finale van de Champions League bezorgde, die ze uiteindelijk wonnen met 0-2 van Tottenham Hotspur.

Hieronder de samenvatting van Liverpool-Barcelona

Oranje Debuut

Bondscoach Bert van Marwijk riep Wijnaldum op 30 mei 2011 voor het eerst op voor het Nederlands Elftal. Hij was bij een oefentrip van Oranje naar Zuid-Amerika de vervanger van Sneijder, die zich afmeldde wegens een kuitblessure. Wijnaldum debuteerde tijdens die oefentrip niet. Zijn debuut volgde op vrijdag 2 september 2011. Van Marwijk bracht hem in de 86e minuut het veld in, in een EK-kwalificatiewedstrijd thuis tegen San Marino. Vier minuten later maakte hij zijn eerste doelpunt voor Oranje, de laatste goal in een recordoverwinning van 11-0.

Het eerste doelpunt van Wijnaldum in het shirt van Oranje

PSV en Feyenoord

Op 4 juli 2011 bereikte PSV een akkoord met Feyenoord. Bij zijn afscheid bij Feyenoord doneerde Wijnaldum een substantieel bedrag aan de Vrienden van Feyenoord ter ondersteuning van de jeugdopleiding op Varkenoord, als dank voor de opleiding bij de Rotterdamse club. Bij de perspresentatie poseerde hij met zijn oma, die Wijnaldum's uitshirt toonde. Wijnaldum debuteerde op donderdag 7 juli in het shirt van PSV tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tegen FC Eindhoven. Hij viel in de tweede helft in en zag zijn ploeg met 2-1 winnen. Op woensdag 27 juli maakte hij in een wedstrijd tegen Nottingham Forrest zijn eerste doelpunt. Wijnaldum scoorde die wedstrijd tweemaal.

Debuut in de Eredivisie, jongste debutant ooit bij Feyenoord

Als speler van Feyenoord maakte Wijnaldum op 8 april 2007 onder coach Erwin Koeman zijn debuut in de Eredivisie. Deze wedstrijd eindigde in een 0-4 overwinning voor FC Groningen. Wijnaldum was met 16 jaar en 148 dagen de jongste debutant ooit van Feyenoord.