Italiaanse Benevento kan negatief record Manchester United verbeken: ''Het komt door de heksen''

Het Italiaanse Benevento stevent af op een historisch slechte seizoensstart. De werkgever van oud-Heracles, sc Heerenveen, Willem II en Feyenoordspeler Samuel Armenteros verloor de eerste twaalf competitieduels en evenaart daarmee het negatieve record van Manchester United uit 1930/31. Sindsdien begon geen enkele club uit de vijf grote competities nog eens zo slecht of nog slechter aan een seizoen. De voorzitter van Benevento heeft een wel heel opvallende oorzaak gevonden..

''De schuld ligt bij de heksen''
"We worden uit allerlei hoeken geprezen, maar we zijn nog altijd zonder punten", geeft de voorzitter aan in gesprek met La Gazzetta dello Sport. "De schuld daarvan ligt bij de kwaadaardige invloeden van zij die altijd verbonden zijn geweest aan deze stad: heksen. Ja, echt waar. Ik ben bijgelovig. Maar één ding is zeker: we zullen in de Serie A blijven omdat we nooit opgeven." Tot dusver heeft Benevento pas 5 keer gescoord en al liefst 31 treffers geïncasseerd.

Burgers plaatsen 's nachts bezems of zout voor de deur
Benevento staat bekend als 'stad van de heksen', vanwege de legende dat hekserij daar in het verleden veel voorkwam. Het verhaal gaat dat burgers 's nachts bezems of zout voor hun deur plaatsten, omdat de heksen gedwongen zouden zijn om de bezemharen of het aantal zoutkorrels te tellen voordat ze binnen konden komen. Op dat moment was de zon alweer opgekomen. Het logo van Benevento is dan ook een heks op een bezemsteel.