Er is maar één goede verdediger volgens Gullit: ''De rest kijkt alleen nog maar naar de bal''

Als het aan Ruud Gullit ligt, is er maar één goede verdediger in het moderne voetbal. De oud-topvoetballer ziet alleen Giorgio Chiellini van Juventus als de beste, omdat de sterkhouder van Juventus zijn man nooit uit het oog verliest.

"Ze kijken tegenwoordig enkel naar de bal, in plaats van hun man te blijven volgen", vertelt de Nederlander tegenover La Repubblica. "De enige goede is Chiellini. Die laat zich niet voor de gek houden. Toen ik nog voetbalde, had de verdediger zijn hand altijd op je. Hij verloor geen moment het contact", zegt Gullit. Een andere herinnering van de voormalig speler van AC Milan zijn de wedstrijden tegen Diego Maradona, die destijds speler bij Napoli speelde. Gullit ziet hem als de beste voetballer die hij ooit heeft gezien.

De 54-jarige AC Milan-legende weet dat veel mensen fan zijn van Pelé. "Maar die heb ik alleen op tv gezien. Met Maradona heb ik op één veld gestaan. Lionel Messi en Cristiano Ronaldo kunnen dribbelen, wat Maradona minder kon doen. Hij moest opspringen om zijn tegenstanders voorbij te komen, anders zou hij zijn been breken. Gelukkig is dat tegenwoordig anders. Messi en Ronaldo hebben teams die voor hen werken. Maradona was alleen: hij was de prooi voor zijn tegenstanders."