Cvitanich hoopt dat Nice wint van Ajax: "In Amsterdam heb ik mindere tijden beleefd"

De wedstrijd OGC Nice-Ajax heeft een speciaal randje voor Dario Cvitanich. De Argentijnse spits werd in 2008 voor ruim 7,5 miljoen euro naar Ajax gehaald, maar wist onder trainer Marco van Basten geen potten te breken. Via een omweg belandde hij uiteindelijk bij Nice, waar hij met 36 doelpunten tussen 2012 en 2014 wel imponeerde. 

"Ik mis Nice gigantisch", vertelt de 34-jarige voetballer op de clubwebsite van Nice. "Mijn eerste seizoen was geweldig, hoe de supporters me toezongen was fantastisch. Ik hoop en denk dat Nice zich kan plaatsen voor de Champions League. Ik ga het op de televisie volgen. Het wordt zwaar voor Nice, ze moeten thuis winnen."

"Ik heb mooie, en mindere tijden beleefd"

Over zijn periode bij Ajax, waar hij maar dertien keer scoorde, is Cvitanich minder lovend: "Dat was mijn eerste Europese ervaring. Amsterdam is net als Nice een mooie stad. Ik heb daar mooie, maar ook minder mooie tijden beleefd. Maar ik speelde wel samen met mannen als Luis Suárez en Klaas-Jan Huntelaar. Ik was nog jong, misschien als ik iets volwassener was geweest was het anders gelopen. Maar al met al ben ik tevreden. Ik ben kampioen geworden in 2011 en heb ook in Amsterdam nog vrienden. Niet zoals in Nice, maar toch."

Top 10 goals Cvitanich bij Ajax

Alle goals van Cvitanich bij Nice in 2012/13