Spelers Go Ahead kregen klappen van De Graafschap-supporters: "Schandalige vertoning"
Spelers

De Graafschap en Go Ahead Eagles staan aankomend weekend tegenover elkaar in de Jupiler League. In mei 2016 stonden de twee ploegen ook al tegenover elkaar in de finale van de play-offs. Na afloop van de wedstrijd kwamen er fans van De Graafschap het veld op en vielen spelers van Go Ahead aan. De Graafschap-middenvelder Mark Diemers vond het vreselijk, zo vertelt hij aan De Gelderlander.

''Ik hoop zulke taferelen nooit meer mee te maken''
"Het was een schandalige vertoning. Natuurlijk heeft de aanhang van Go Ahead zich ook niet altijd netjes gedragen, maar dat geeft nog niet het recht om spelers de kop in te slaan. Van voetballers blijf je af. Ik hoop zulke taferelen nooit meer mee te maken", zegt de middenvelder.

''Plotseling stonden er allemaal boze fans achter ons''
Van Overbeek was destijds in dienst van Go Ahead. "Onze dag kon eigenlijk niet meer kapot, want wij promoveerden naar de Eredivisie. Als spelersgroep gingen we richting onze supporters, om ze te bedanken en om feest te vieren. Maar plotseling stonden er allemaal boze fans achter ons."

''De supporters liepen mij allemaal voorbij''
Een paar teamgenoten van de aanvaller kregen flinke klappen. "Of ik bang was? Eerlijk gezegd niet, want ze deden mij niets. De supporters liepen mij allemaal voorbij, maar een paar medespelers bleven op het veld en zochten zelf ook ruzie."

​Hieronder beelden van de rellen na de wedstrijd:

We gebruiken cookies om u de beste site ervaring te kunnen bieden. Meer informatie