Sierd de Vos: 10 van de meest iconische momenten

Koekoek! Het is waarschijnlijk een van de meest befaamde uitspraken van voetbalcommentator Sierd de Vos. De verslaggever is geliefd en gehaat. Waarom? Kijk maar naar deze iconische fragmenten.

Sierd de Vos geeft niet gewoon commentaar. Nee, de kijker van een voetbalwedstrijd waar hij de ontwikkelingen beschrijft, krijgt bijvoorbeeld ook te horen waar je na de wedstrijd lekker kunt gaan eten. En dan zijn er altijd de opmerkelijke momenten, zoals deze. Tello op de brommer.

Sierd is groot fan van het Spaanse voetbal en dan vooral van Atlético Madrid. Dat steekt hij ook niet onder stoelen of banken. Tijdens een Champions League-duel tussen de club uit Madrid en PSV, zingt De Vos Atlético-doelman Jan Oblak toe.

Van wie de El Sierd daarentegen geen fan is, is zaakwaarnemer Mino Raiola. Luister maar!

De populariteit rond Sierd de Vos kende zijn hoogtijdagen tijdens het WK-voetbal in Brazilië in 2014. Als verslaggever voor Voetbal International bespreekt hij op geheel eigen wijze de ontwikkelingen rond het Nederlands Elftal. En daarin moet je hem niet storen, zoals deze collega van de Spaanse televisie. “Ik sla je eraf.”

In Rio de Janeiro werd hij slachtoffer van noodweer.

En dat is niet alles. Ook werd hij lastig gevallen door Braziliaanse kinderen.

Terug naar het Spaanse voetbal. Tijdens El Clásico in 2012 breekt er een ‘gevecht’ uit tussen de spelers van FC Barcelona en Real Madrid. Sierd kan er alleen maar van genieten. “Dit feest wordt u aangeboden door Ziggo Sport.”

Een ander legendarisch moment van De Vos tijdens een editie tussen de Catalanen en Madrilenen. De goal van Ivan Rakitić in 2017 en het bijbehorende hilarische commentaar.

Inmiddels is er een boek, een biografie, verschenen over Sierd de Vos. Maar één van de grote vragen blijft; wat is nou eigenlijk zijn woonplaats? Volgens Johan Derksen is het de bezemkast.

De Vos houdt de gemoederen bij VI wel vaker bezig.

Maar één ding is zeker: Sierd de Vos kan prachtige televisie maken. Werkelijk, prachtig.

Compleet overzicht leukste video's van Sierd de Vos, interviews, gekke momenten en meer