"Begrijp niet dat Makkelie Klassieker fluit, de beste moet fluiten, en simpel: dat is Kuipers"

"Begrijp niet dat Makkelie Klassieker fluit, de beste moet fluiten, en simpel: dat is Kuipers"

Mario van der Ende vindt het maar vreemd dat Danny Makkelie zondag Feyenoord - Ajax in goede banen moet leiden. De Klassieker fluiten is volgens de voormalig toparbiter een behoorlijke klus die niet iedere scheidsrechter aankan.

De KNVB maakte Makkelies aanstelling dinsdag bekend. "Ik begrijp het niet en vind het vreemd", aldus Van der Ende tegenover De Telegraaf. "In mijn ogen moeten de topwedstrijden worden gefloten door de beste scheidsrechter. En dat is Björn Kuipers. Simpel. Hij fluit doordeweeks nog een wedstrijd in de Champions League, maar dat moet toch niet uitmaken. Kuipers is komend weekeinde zelfs helemaal niet ingedeeld. En dat zal toch niet zo zijn omdat het koopzondag in zijn supermarkt is."

Feyenoord - Vitesse

Van der Ende gaat verder: "In Nederland is dit de moeilijkste wedstrijd om te fluiten. Sterker nog, in heel Europa is dit een van de pittigste duels. Dan doel ik op de ’agressieve’ manier van beleving, van supporters en spelers. De druk staat er vol op. Bij de Johan Cruijff Schaal had Makkelie al zo’n gekke situatie, met dat afgekeurde buitenspeldoelpunt van Feyenoord en de penalty voor Vitesse via de videoscheidsrechter. In vergelijking met die wedstrijd is de Klassieker nog een groot aantal procent moeilijker."

Makkelie over het videoref-moment in de Johan Cruijff Schaal: