Recordinternational bekritiseert Peter Bosz: ''Er is iets gebeurd tussen de coach en het team''
Recordinternational

Lothar Matthaüs, Duits recordinternational, heeft zich in zijn column in Sky kritisch uitgelaten over Peter Bosz. Ondanks een uitstekende start heeft de oefenmeester het momenteel moeilijk bij Borussia Dortmund. De ploeg won sinds 30 september geen enkel competitieduel en speelde in oktober twee keer met 1-1 gelijk tegen het Cypriotische APOEL Nicosia in de Champions League. 

'Verloren'

''Ergens in de afgelopen weken is er iets gebeurd tussen de coach en het team,'' vertelt de oud-middenvelder. ''Ik wil niet zover gaan om te zeggen dat Peter Bosz net als Carlo Ancelotti bij Bayern München de ploeg heeft 'verloren'. Maar als het zo doorgaat, zou je dat wel gaan denken.''

Problemen

In de gehele maand van oktober wist Borussia Dortmund slechts één wedstrijd te winnen: een 0-5 overwinning op 1. FC Magdeburg, dat op het derde niveau in Duitsland speelt. ''Dortmund heeft veel problemen. Na de 6-1 zege op Borussia Mönchengladbach, toen de bezoekers veel kansen kregen, had Bosz de vinger op de zere plek moeten leggen en de fouten moeten corrigeren. In een succesperiode is dat makkelijker dan in tijden van crisis,'' vervolgt de recordinternational.

Beslissingen

''Er zijn veel beslissingen van Bosz die vragen oproepen. Waarom speelt hij met Bartra als rechtsback terwijl hij Toljan heeft gekocht? Wat is er gebeurd met de doorgaans uitstekende Philipp? Waarom wisselt de trainer steeds het complete middenveld? Het team is ongemotiveerd, onzeker en wankel. Dortmund is in korte tijd van koploper naar volgeling uitgegroeid,'' concludeert Matthaüs.

We gebruiken cookies om u de beste site ervaring te kunnen bieden. Meer informatie