Advies voor Ajax-talent Cerny: "Hij moet rustig blijven"

Advies voor Ajax-talent Cerny: "Hij moet rustig blijven"

De Tsjechische Vaclav Cerny krijgt advies van zijn landgenoot Tomás Galásek. Volgens oud-Ajacied Galásek moet het huidige Ajax-talent rustig blijven en zijn kans afwachten. 

Cerny staat bekend als een groot talent maar heeft nog geen vaste plek in de selectie van Ajax 1 te pakken. De 19-jarige aanvaller moet volgens Tomás Galásek geduldig wachten op zijn kans. Tegen 1900 Magazine zei de oud-Ajacied het volgende over Cerny: "Hij moet geduld hebben. Ik weet dat dat moeilijk voor hem is. Hij ziet bijvoorbeeld ook de spectaculaire ontwikkeling van Justin Kluivert. Het geluk komt wel weer. Daar moet Cerny op wachten en daar moet hij zich op focussen. Ik moest ook geduld hebben toen ik na het ontslag van Co Adriaanse op de bank belandde. Hij is nog jong."

Ajax

Galásek spreekt uit ervaring. De 44-jarige Tsjech speelde 202 wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax en won meerdere prijzen met de club, waaronder twee keer de landstitel. Cerny speelde tot nu toe negentien wedstrijden voor de Amsterdammers. Hij scoorde drie keer en gaf drie assists in deze duels.