Gakpo voelt zich klaar voor zomers vertrek bij PSV: "Nog meer ready voor vervolgstap"

Cody Gakpo is opgenomen in de WK-selectie van het Nederlands elftal en kan zich op het eindtoernooi in Qatar dus in de kijker spelen van de Europese top. De 23-jarige aanvaller is echter niet van plan om PSV tussentijds te verlaten.

"Ik denk dat ik aan het eind van dit seizoen wel zo ver ben om die stap te maken", zegt Gakpo in gesprek met de NOS. "Voor mijn gevoel was ik dat aan het begin van dit seizoen ook al, maar na dit seizoen ben ik nog meer ready om die volgende stap te maken".

Naast PSV heeft de negenvoudig international 'niet echt' een droomclub, al droomt hij wel hardop van de wereldtop. "Real Madrid, FC Barcelona, Manchester United, Manchester City en Liverpool. Het zou een eer zijn om daar te mogen spelen, maar ik moet ook kijken in wat voor team ik het beste tot mijn recht zou komen".

Gakpo kan dit seizoen indrukwekkende statistieken overleggen: topscorer van de Eredivisie, de meeste assists, de meeste geslaagde voorzetten, de meeste gecreëerde kansen en de op op één-na-meeste succesvolle dribbels. Desondanks ziet hij nog verbeterpunten. "Ik wil nog constanter zijn en nog meer scoren. Ik denk dat ik ook nog heel veel kan leren wat betreft mijn kopkracht, mijn linkerbeen en positie kiezen".