Cocu, Van Bronckhorst en Van den Brom strijden om titel beste trainer van het jaar

Phillip Cocu (PSV), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord) en John van den Brom (AZ) zijn genomineerd voor de Rinus Michels Award, de jaarlijkse prijs voor beste trainer in de Eredivisie. Dat meldt FOX Sports

Cocu won de prijs eenmaal eerder, in het seizoen 2015-16. Van den Brom en Van Bronckhorst wonnen de prijs nog nooit. Laatstgenoemde werd vorig jaar nog landskampioen met Feyenoord, maar toenmalig Ajax-trainer Peter Bosz ging destijds met de eervolle titel aan de haal. 

Prestaties 

Cocu lijkt dit jaar de favoriet. De oefenmeester bezorgde PSV vier speelronde voor het einde van de competitie de landstitel, door titelconcurrent Ajax in eigen huis overtuigend te verslaan (3-0). Van Bronckhorst kende een teleurstellend seizoen in de Eredivisie, maar pakte met Feyenoord de beker ten koste van het AZ (3-0). De Alkmaarders kennen onder Van den Brom een goed jaar, en staan derde in de competitie met nog uitzicht op plek twee. 

De beslissing valt op 11 mei. De winnaar wordt gekozen door de BVO-hoofdtrainers. 

Jupiler League

In de Jupiler League gaat de race tussen Michael Reiziger van koploper Jong Ajax, FC Emmen-trainer Dick Lukkien, Henk de Jong van De Graafschap, Gérard de Nooijer van FC Dordrecht en Telstar-trainer Mike Snoei.