Hans Nijland over Ernest Faber: ''Hem ontslaan terwijl de druk toeneemt is geen oplossing''

Hans Nijland over Ernest Faber: ''Hem ontslaan terwijl de druk toeneemt is geen oplossing''

FC Groningen kon een zwakke competitiestart. De Noordelingen haalden slechts vijf punten uit vier wedstrijden. De slechte start is voor directeur Hans Nijland echter geen reden om trainer Ernest Faber de deur te wijzen, dat laat hij in het Dagblad van het Noorden weten.

''We moeten doorgaan en de kalmte bewaren''
Wel maakt Nijland zich zorgen om Faber. "Natuurlijk. De kritiek laat hem ook niet onberoerd. We hebben met mensen te maken. In het geval van Faber ook nog eens een buitengewoon aardige vent, die keihard werkt, heel transparant is en binnen de organisatie zeer geliefd is," meent Nijland, die 'continu' met hem in gesprek is. "We moeten gewoon doorgaan en de kalmte bewaren."

''Suggesties dat Ron Jans op de bok moet zitten, kan ik ook naar rijk der fabelen verwijzen''
"Een coach ontslaan op het moment dat de druk toeneemt, is uiteraard geen oplossing," aldus Nijland. "Dan verwissel je sneller van trainer dan van onderbroek. Ik sta als directeur voor mijn mensen. Laat mij de klappen maar opvangen. De chemie tussen staf, spelers en directie is goed. Suggesties dat Ron Jans op de bok moet gaan zitten, kan ik ook gelijk naar het rijk der fabelen verwijzen. Dat is absoluut niet aan de orde. Hij vult zijn rol als technisch manager uitstekend in en ook zijn verstandhouding met de trainer is prima."

​Bekijk hieronder een samenvatting van de laatste wedstrijd van Groningen, de 1-1 tegen VVV: