Sunday Oliseh droomt hardop: "Wie zou géén trainer van Ajax willen zijn?"

Sunday Oliseh is de nieuwe trainer van Fortuna Sittard, maar de Nigeriaan droomt van een baan als trainer van Ajax. 

"Wie zou nou géén trainer van Ajax willen zijn?", zegt Oliseh tegenover VI. "Daar zou niemand nee tegen zeggen." Toch ligt de focus van de 42-jarige ex-verdediger volledig bij Fortuna. "Maar over dat soort ambities hoeven we het nu niet te hebben. Ik wil Fortuna Sittard vooruit helpen en daar gaat al mijn aandacht naar uit."

De droom van een trainerscarrière begon toen Oliseh speler van Ajax was.  "Ik weet nog goed dat een groepje spelers uit het tweede elftal met de A-selectie mocht meetrainen. Op tactisch gebied konden al die jonge gasten prima mee. Dat was een direct gevolg van de manier waarop er bij Ajax wordt opgeleid."

 "Heel fascinerend vond ik dat. Die club is zo professioneel, van het eerste elftal tot de jongste jeugd. Ik heb mijn ogen en oren heel goed open gehouden in die tijd. En ik besloot dat ik na mijn spelerscarrière trainer wilde worden."

Vrijdag debuteert Oliseh als trainer van Fortuna Sittard. De ex-verdediger werkte eerder als trainer van de Belgische derdeklasser Verviers en was bondscoach van Nigeria.

We gebruiken cookies om u de beste site ervaring te kunnen bieden. Meer informatie