Hugo Borst schrijft open brief aan jonge Kluivert: "Kun je altijd proberen zo onbevangen te zijn?"

Hugo Borst heeft zondagmiddag ontzettend genoten van de jonge Ajax-debutant Justin Kluivert. Zo blijkt uit de open brief die de 54-jarige Rotterdammer voor het Algemeen Dagblad aan de 17-jarige buitenspeler schreef. "Mijn hoop zal wel ijdel zijn, maar kun je proberen altijd zo onbevangen als gisteren te zijn?"

Borst was allereerst lyrisch over het steekpassje dat de 'zoon van' met links gaf op El Ghazi: "Er zat zoveel gevoel in. Het steekpassje mondde uit in een strafschop en bij een strafschop krijgt niemand een assist op zijn naam, maar na gisteren zou ik ervoor willen pleiten dat zo'n schitterende inleiding tot een doelpunt ook officieel geteld wordt als assist."

Naast het geweldige spel van de tiener vond de Sparta-fan het interview van de jongeling in de media helemaal geweldig: "In en na de wedstrijd was je op om te vreten, voor je mediaoptredens krijg je een 9. Op het kunstgras en in de catacomben was je je eigene zelf."

"Je onschuld zul je verliezen, maar word dan niet schuw of achterdochtig. Blijf na tegenslag vol bravoure, blijf diezelfde sprankelende jongen van je debuut in de eredivisie", sluit Borst zijn brief af.