Hoe ging het in eerdere jaren bij PEC Zwolle - Feyenoord? Goals/samenvattingen #zwofey op een rij

Op 9 april 2017 stond PEC Zwolle - Feyenoord voor het laatst op het programma in de Eredivisie. De Rotterdammers wisten wat het te doen stond. Nummer twee Ajax speelde al op zaterdag uit tegen NEC (1-5) en kwam daarmee op evenveel punten als Feyenoord.

Giovanni van Bronckhorst moest op het laatste moment een wijziging doorvoeren in zijn opstelling. Nicolai Jørgensen haakte namelijk af in de warming-up en daardoor verscheen de in de eerste instantie gepasseerde Dirk Kuyt alsnog aan de aftrap. De thuisploeg kwam al na drie minuten op een 1-0 voorsprong. Oud-Ajacied Queensy Menig omspeelde Brad Jones en tikte de bal simpel binnen. In de dertiende minuut werd het nog erger voor de Rotterdammers. Bram van Polen rondde knap af met de buitenkant van zijn voet na een mooie aanval. Feyenoord herpakte zich wel. Berghuis zorgde nog voor rust voor de 2-1 door een op het oog houdbaar schot, maar Mickey van der Hart liet zich verrassen. Bij de 2-2 van Berghuis was de doelman van PEC Zwolle wel kansloos. De buitenspeler trok naar binnen en schoot de bal in de verre hoek binnen. Feyenoord was nog een aantal keer dichtbij een overwinning, maar de 2-3 bleef uit. De Rotterdammers hebben nu al vijf seizoenen op rij geen wedstrijd gewonnen op het kunstgras in Zwolle.

PEC Zwolle - Feyenoord Head to Head:

Samenvatting PEC Zwolle - Feyenoord 2-2 2016/2017 Eredivisie

Samenvatting PEC Zwolle - Feyenoord 3-1 2015/2016 Eredivisie

Op zondag 14 februari won PEC Zwolle met 3-1 van Feyenoord. Dit was alweer de zevende nederlaag achter elkaar voor de Rotterdammers.

Samenvatting PEC Zwolle - Feyenoord 3-0 2014/2015 Eredivisie

In mei 2015 won PEC Zwolle met 3-0 van Feyenoord. De wedstrijd werd gespeeld in speelronde 34 en door deze overwinning van PEC Zwolle werd Feyenoord verplicht tot het spelen van Play-Offs om de Europa League.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘LIVE PEC Zwolle - Feyenoord 2017/2018: Doelpunten, video beelden en samenvatting #zwofey’

Robin van Persie helpt Feyenoord met twee doelpunten aan belangrijke zege in Zwolle