Top-10 meest memorabele ontmoetingen tussen Ajax en Vitesse

Ajax neemt het zaterdagavond (19:45 uur aftrap) thuis op tegen Vitesse. In het recente verleden stond deze ontmoeting niet zelden garant voor spektakel en dat voorspelt veel goed voor deze editie. Een overzicht van de meest spectaculaire ontmoetingen tussen beide ploegen in de Amsterdam Arena.

Ajax 0-4 Vitesse

Op 18 december 2014 krijgt Ajax een gigantisch pak slaag van Vitesse. De Arnhemmers knikkeren de Amsterdammers met duidelijke cijfers uit het bekertoernooi. Joël Veltman ziet er die avond niet echt lekker uit, want bij twee van de vier tegentreffers eist de centrumverdediger een negatieve hoofdrol op. Bertrand Traoré maakt er twee, Labyad tekent voor de mooiste goal van de avond.

Ajax 4-1 Vitesse

Opvallend genoeg wint Ajax vier maanden eerder juist overtuigend van Vitesse. Hoewel de bezoekers genoeg kansen krijgen, blijkt Kenneth Vermeer een te grote sta-in-de-weg. Nick Viergever scoort bij zijn Eredivisiedebuut voor Ajax, Lasse Schöne is de grote man met twee treffers. 

Ajax 0-1 Vitesse

Hoewel de doelpunten op 2 november 2013 schaars zijn, vergoedt de slotfase een hele hoop. In de laatste minuut van de officiële speeltijd mist Siem de Jong de kans op de 1-0 en 30 seconden later ligt de bal er aan de andere kant in. Na een enorme fout van de inmiddels verbannen Nicolai Boilesen kroont Vako Qazaishvili zich tot matchwinner. 

Ajax 4-1 Vitesse

In het seizoen 2011/2012 is Ajax - Vitesse de wedstrijd van Christian Eriksen. De middenvelder heeft een belangrijk aandeel in de zege, aangezien Eriksen op fraaie wijze voor 1-0 zorgt. Bovendien is de Deense technicus verantwoordelijk voor het hoogtepunt van de wedstrijd: Davy Pröpper wordt met een heerlijke 'panna' voor schut gezet. Kolbeinn Sigthorsson is met twee treffers ook van grote waarde die dag. 

Ajax 4-2 Vitesse

14 augustus 2010 is een datum die Florian Jozefzoon nooit meer gaat vergeten. De dan 19-jarige buitenspeler komt bij een 2-2 ruststand het veld, geeft een fraaie assist op Siem de Jong en ziet zijn Ajax met 4-2 winnen van Vitesse. Voor de Arnhemmers scoort de pas 17(!)-jarige Marco van Ginkel kort voor rust de gelijkmaker. De wedstrijd van de jonkies. 

Ajax 4-0 Vitesse

Zelden won Ajax zo eenvoudig en verdiend als op 21 februari 2010. In een eenzijdig duel blijken de Amsterdammers veel te sterk voor het elftal van Theo Bos. Mede dankzij twee fraaie doelpunten van Siem de Jong gaat Vitesse die dag met 4-0 onderuit in de Amsterdam Arena.

Ajax 4-1 Vitesse

Op 25 november 2007 gaat het al niet veel beter voor de Arnhemmers. Ajax wint dankzij doelpunt van Gabri, Suarez, Luque (penalty) en Huntelaar overtuigend met 4-1 van Vitesse. Mads Junker redt nog wel de eer voor de bezoekers, maar een resultaat zit er nimmer in.

Ajax 5-0 Vitesse

Kijk naar de doelpuntenmakers van de ontmoeting tussen Ajax en Vitesse op 21 maart 2004 en je weet genoeg: Maxwell, Sneijder, Heitinga en Ibrahimovic zijn op deze dag trefzeker voor de thuisploeg. Ook Mitea scoort trouwens voor Ajax, maar die valt toch een beetje in het niet bij dit rijtje spelers. Vitesse wordt van het kastje naar de muur gespeeld.

Ajax 5-1 Vitesse

Ajax wint op 19 december 2001 met grote cijfers van Vitesse en daar mag het één man voor bedanken: Rafael van der Vaart is met drie doelpunten van grote waarde voor de thuisploeg en leidt Ajax naar een 5-1 zege. Inmiddels zit de middenvelder op een dood spoor bij Real Betis. Eeuwig zonde.

Ajax 12-1 Vitesse

Ajax boekt in het seizoen 1971/1972 een historische zege op Vitesse. De 12-1 overwinning is tot op de dag van vandaag de grootste zege ooit in de Eredivisie. De monsterscore komt tot stand door doelpunten van ene Johan Cruijff (4), Johan Neeskens (3) en Dick van Dijk (3). Gaat dit record ooit nog verbroken worden?

Creëer thuis je eigen bar en nodig je vrienden

uit voor een heerlijk voetbalavondje!

Wat is er nu lekkerder dan thuis op de bank, samen met je vrienden en een biertje, een heerlijk voetbalavondje beleven? Zeker zo rond de feestdagen. Buiten is het koud en naar de kroeg fietsen vind je daarom niet het beste idee. Er is alleen één ding: hoe zorg je nou dat je thuis óók kunt genieten van een heerlijk tapbiertje tijdens die belangrijke pot van je favoriete club? Nou, Heineken heeft de perfecte oplossing; THE SUB is namelijk dé biertap voor thuis.

Heineken’s THE SUB voorziet jou en je vrienden thuis van heerlijk vers bier, dat perfect wordt gekoeld tot 2 graden Celsius. En als je maten een week of twee weken later weer voor de deur staan voor zo’n mooie voetbalavond in een echte ‘man cave’, dan is het bier uit THE SUB nog net zo lekker. Als er nog wat over was tenminste… Het blijft gegarandeerd 15 dagen vers. Jij bent de barman en ervaart de perfecte tapbeleving.

Maak je ‘man cave’ compleet

Het lekkerste bier gewoon bij jou thuis. Vers van de tap. Geen plastic bekers van bij het voetballen. Bij een mooi biertje hoort gewoon een mooi en goed glas, bijvoorbeeld de geweldige UEFA Champions League-versie. Hoe toepasselijk kan het zijn. En natuurlijk kun je je eigen bar helemaal compleet maken met allerlei mooie accessoires, zoals een absorberende barmat, viltjes, een dienblad en een bierafschuimer. Wil je helemaal de show stelen, kijk dan eens naar het met LED verlichte Heineken-logo. Heb jij thuis een prachtige bar met alles erop en eraan, dan heb je pas een echte man cave. Je vrienden zullen het fantastisch vinden.

Is het voetbal afgelopen, dan kun je tijdens het napraten gewoon nog lekker een kaartje leggen. En als je geen zin meer hebt om op te staan, dan zet je toch wat biertjes in een ijskoude bucket naast je neer? Jij en je vrienden hebben straks meer dan genoeg redenen om de wedstrijd van jullie favoriete club gewoon lekker thuis te kijken.

Ben jij helemaal verkocht en zie je jezelf en je maten al genieten van THE SUB? Kijk dan snel op de site. Hier vind je alle informatie over de perfecte thuistap, ook over het bestellen en alle accessoires. Geweldig (kerst)cadeau natuurlijk ook. Om aan iemand te geven, of om zelf te krijgen. Proost!

Let op. Je kan korting krijgen als je de actiecode gebruikt! 

  • SUB: EXTRA30EUR (deze code geeft € 30 euro korting op zowel losse Sub’s als bundel met daarin een Sub);  
  • Merch: MM30 (30% korting op alles, behalve huidige bundelaanbiedingen)

We gebruiken cookies om u de beste site ervaring te kunnen bieden. Meer informatie