Kashia in Georgië gehekeld om dragen regenboogband: "Uit het nationale team zetten"
Kashia

De actie van vorig weekend waarbij alle aanvoerders in Nederland speelden met een regenboogband, is niet bij iedereen positief overgekomen. Guram Kashia is het dragen van de band erg duur komen te staan, vooral in Georgië. In zijn geboorteland zijn ze niet te spreken over de actie.

De regenboogband werd door iedere aanvoerder gedragen uit steun voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders. 'Iedereen mag zijn wie hij of zij wil zijn', zo klonk het statement. Columnist Giorgi Gigauri van de Georgische krant Asavali-Dasavali vindt dat de Vitesse-aanvoerder uit het Georgische nationale team moet worden gezet, vanwege het dragen van de regenboogkleuren. 

Kashia's visie
Guram Kashia haalt echter zelf gewoon zijn schouders op. "Dom dat hij dat heeft geschreven, want hij heeft zichzelf in een lastig parket gebracht", zegt de Vitessenaar tegen de NOS. "Hij krijgt nog meer kritiek dan ik. Kom op, niemand kan me mijn nationaliteit en het nationale elftal afpakken. Zelfs al zijn duizend mensen ertegen, als de nationale ploeg belt, ga ik." Kashia heeft geen spijt van de regenboogactie van vorige week. "Het maakt me niet uit wie je bent of wat je doet, als je anderen geen kwaad doet, mag je zijn wie je wil zijn. Dat is mijn visie en zo is het in Nederland."

We gebruiken cookies om u de beste site ervaring te kunnen bieden. Meer informatie