Topscorers oefencampagne Eredivisie

Het nieuwe Eredivisie gaat vrijdag 5 augustus van start. In voorbereiding op het nieuwe seizoen werkte de clubs flink wat oefenwedstrijden af. Hierin lieten een aantal spelers zien dat zij dit seizoen in de basiself horen. Dit zijn alle topschutters van de oefencampagne.

Ajax

Bij Ajax kroonde Mohamed Kudus en Kenneth Taylor zich tot topscorers van de voorbereiding. Kudus wist drie keer te scoren: tegen KAS Eupen (1-1), RB Salzburg (2-3) en Shakhtar Donetsk (3-1). Taylor schoot ook drie keer raak: tegen Lokomotiva Zagreb (3-0), RB Salzsburg en Shakhtar Donetsk (3-0).

Na Kudus en Taylor volgen Naci Ünüvar, Dusan Tadic en Sontje Hansen met twee doelpunten. Verder waren Rasmussen, Ihattaren, Baas, Enem, Berghuis en Brobbey ook één keer trefzeker.

AZ

Binnen AZ schoot Vangelis Pavlidis het vaakst raak. De Griek wist twee keer tot scoren te komen: tegen PEC Zwolle (3-1) en PAOK (2-2). Verder wisten ook Barasi, Lahdo, Griffith, Evjen en Buurmeester allen één keer het net te vinden.

Cambuur

Dylan Smit was tijdens de voorbereiding van Cambuur de koning van de doelpunten. Smit was twee keer trefzeker tegen Kootstertille (1-7) en Telstar (2-1) en nog eens tegen RKC (1-1). Ook Mitchel Paulissen, Tom Boere en Michael Breij, beide twee keer trefzeker, zorgde voor de doelpunten. Verder wisten Hoedemakers, Balk, Maulun, Hendriks ook één keer het net te vinden.

FC Emmen

Bij FC Emmen schoten ze er tijdens de oefencampagne flink op los. Met uitslagen van 0-7 tegen VV Drenthina, 0-16 tegen SVV’04 en 0-11 tegen VV Hoogezand kon het niet anders dat er topscorers met hoge cijfers aan kop staan. Zo kwam proefspeler Lorenzo Ebecilio zeven keer tot scoren, lukte dat Remi van Ekeris vijf keer en waren Jasin-Amin Assehnoun, Ole ter Haar Romeny en Ben Scholte vier keer trefzeker.

Teun Bijleveld en Rui Mendes wiste beide drie keer te scoren. Veder kwamen Quispel en Vlak twee keer tot scoren. Tot slot schoten ook Kieftenbeld, Hardeveld, Sluiter, Zivkovic en Veendorp een keertje raak.

Excelsior

Bij Excelsior ook flinke uitslagen. Zo won de mede-promovendus met 2-10 van SV Slikkerveer en 0-15 van VV Lyra. Kenzo Goudmijn en Raphaël Eyongo profiteerden het meest van dit soort wedstrijden. De huurling en jongeling eindigden de oefencampagne met negen en zeven doelpunten, gevolgd door Luuk Admiraal met 4. Daarnaast zorgde Vugts voor drie treffers en Driouech voor twee. Ook Kharchouch, Duku, El Yaakoubi, Driouec en Tjoe-A-On wisten het net ieder een keer te vinden.

Feyenoord

Binnen Feyenoord minder spectaculaire topscorers in de voorbereiding. Alireza Jahanbakhsh en Mo Taabouni wisten allebei twee keer te scoren, waar dat bij Patrik Walemark, Cole Bassett en Lennard Hartjes bij één treffer bleef.

Fortuna Sittard

In de voorbereiding van Fortuna Sittard moest de ploeg het hebben van drie spelers. Zo schoten Paul Gladon en Tijjani Noslin allebei vijf keer raak en tekende Mats Seuntjens voor drie doelpunten. Verder zagen de Limburgers Ferati twee doelpunten maken en Musaba, Guth, Cox en Krawczyk één keer tot scoren komen.

Go Ahead Eagles

Voor Finn Stokkers en Isac Lidberg liep de voorbereiding van Go Ahead Eagles soepel. De spits waren goed voor vijf en zes doelpunten. Ook aan de kant van GAE kwam er met de 1-15 overwinning op SV Terwolde een flinke uitslag naar voren. Verder moest de ploeg het hebben van de drie doelpunten van Weijenberg en Linthorst en de twee van Ter Haar, Rommens, Adekanye en Berden. Daarnaast zag het ook Markelo, Ozturk, Idzes, Amofa, Willumsson, Fontan en Kuipers één doelpunt maken.

FC Groningen

Met negen doelpunten staat Cyriel Ngonge aan kop in de topscorerlijst van FC Groningen, dat ook een 0-15 overwinning boekte op VV Veelerveen, in de voorbereiding. De aanvaller scoorde er flink op los, net als dat het geval was met Jorgen Strand Larsen die vijf keer het net vond. Romano Postema was voer leer trefzeker.

Abraham, Suslov, Lundqvist en De Leeuw schoten ieder drie keer raak. Oratmangoen en Irandst tekenden nog voor twee treffers, waar dat bij Duarte, Valente, Dankerlui, Kasanwirjo, Joosten en Te Wierik één was.

SC Heerenveen

Veel verschillende doelpuntenmakers bij SC Heerenveen. Maar dat lijkt logisch met een 0-14 overwinning op Gaasterlan-Sleat en Heerenveense Boys. Tijdens alle oefenwedstrijden lieten Joost van Aken en Amin Sarr uit met beide drie doelpunten. Daarnaast waren Gudnason, Tahiri, Koida en Halilovic belangrijk met ieder twee doelpunten. Verder waren ook Kaib, Al Hajj, Van Beek, Köhlert, Beelen, Ismäil, Van der Veldt, Van Houwelingen, Haye, Van Ewijk, Van der Heide , Köhlert en Van ’t Loo trefzeker.

NEC

Met uitslagen van 0-11 tegen SC NEC en 0-7 tegen DIO’30 vielen er tijdens de oefencampagne van NEC ook veel doelpunten. Pedro Marques was met acht treffers de absolute uitblinker aan de kant van de Nijmegenaren, waar ook Van der Sluijs en Duelund uitbloken met vier doelpunten. Bruijn en De Wit waar allebei twee keer trefzeker en ook Tavsan, Lartey Sanniez, De Wolf, Cissoko, Hopman, Van Rooij en Cissoko scoorden een keer.

PSV

Bij PSV wisten veel verschillende spelers tot scoren te komen tijdens de zes oefenwedstrijden die de ploeg afwerkte. Jorbe Vertessen, Ismael Saibari en Simon Colyn scoorden alle drie twee doelpunten. Verder zagen we ook een doelpunt van Obispo, Ledezma, Madueke, Tielemans, De Jong, Van Ginkel, Antonisse, Gakpo en Mwene.

RKC

Joseph Oosting moest het tijdens de voorbereiding van RKC vooral hebben van Arsenal-huurling Mika Miles Bierteh, die vijf doelpunten wist te maken. Ook Michiel Kramer en Yassin Oukili waren met drie doelpunten belangrijk voor RKC. Verder schoot Daneels twee keer raak en waren Lelieveld, Min, van den Buijs en Mulder nog een keer trefzeker.

Sparta

Bij Sparta maakte ze het deze zomer helemaal gaande. De ploeg van Maurice Steijn won met 0-9 van Gouds Sterrenteam en met maar liefst 0-24 (!) van Steeds Hoger. Dat, in combinatie met de overige oefenpotjes, leverde flink wat doelpuntenmakers op. Vito van Crooij, acht doelpunten, Mohamed Tahiri (zeven), Patrick Brouwer (zes), Achraf Madi (vijf) en de inmiddels vertrokken Reda Kharchouch (vijf) sprongen er bovenuit. Verder waren Meijers, met drie doelpunten, en Engels en Verscheuren, beide twee doelpunten, belangrijk. Tot slot wisten ook Rekik, Saito, Vianello, Mijnans, Van Kleef, Lokilo, Overman één keer te scoren.

FC Twente

Aan de kant van FC Twente wisten zowel Ugalde, Brenet, Cerny, Rots en Vlap drie keer te scoren tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Van Wolfswinkel, Cleonise en Steijn bleven steken op twee treffers. Voor Staring, Misidjan, Kjølø, Ugalde en Smal bleef het slechts bij een enkele treffer.

FC Utrecht

Huurling Daishawn Redan liet zich tijdens de voorbereiding van FC Utrecht gelijk gelden. De nieuweling was drie keer trefzeker. De vertrokken Henk Veerman (FC Volendam) zorgde nog voor twee doelpunten. Verder waren ook El Azrak, Van de Streek, Van der Hoorn, Douvikas, Mahi en de vertrokken Boussaid (FC Volendam) nog goed voor een doelpunt.

Vitesse

Weinig doelpuntenmakers tijdens de voorbereiding van Vitesse. De jeugdige Simon van Duivenbooden was net als Nikolai Baden Frederiksen goed voor twee doelpunten. Ook Wittek, Ferro, Manhoef, Tronstad, Buitink, Bröker, Jonathans, Bero tekende een keer voor een treffer.

FC Volendam

Ook aan bij FC Volendam geen speler die er flink bovenuit schiet. Ibrahim El Kadiri was tijdens de voorbereiding van de promovendus goed voor drie doelpunten, waar Dryl van Mieghem voor twee doelpunten tekende. Voor Murking, Mühren, Blommestijn, Zeefuik, Wouter, Fiemahwle, Van Duijl, en Antonioli bleef het bij één keer juichen.         

Net binnen