Overzicht: Zo begon Ajax de laatste jaren aan de Champions League...

Ajax neemt het woensdagavond op tegen Sporting Portugal in de Champions League. De Amsterdammers spelen nu al een aantal jaar achter elkaar Champions League, maar hoe begonnen ze in de vorige edities? Hier een overzicht.

FC Barcelona 4-0 Ajax (2013)

De eerste wedstrijd voor Ajax was in Camp Nou op 18 september 2013, 20:45 uur. Lionel Messi scoorde een hattrick en Gerard Pique mocht ook een doelpunt bijschrijven.

Basisopstelling Ajax:

Vermeer, Van Rhijn, Moisander, Denswil, Blind, Poulsen, Duarte, De Jong, Krkic, Sigthórsson, Boilesen

Ajax 1-1 Paris Saint-Germain (2014)

Ajax nam het in de eigen Amsterdam Arena (nu Johan Cruijff Arena) op tegen tegen Paris Saint-Germain op 17 september 2014. Edinson Cavani schoot de Parijzenaars in de 14e minuut op voorsprong. Lasse Schöne maakte in de 74e minuut de gelijkmaker voor de Amsterdammers.

Cillessen, Van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen, Klaassen, Viergever, Serero, Schöne, Sigthórsson, Andersen

Ajax 3-0 AEK Athene (2018)

Na lange tijd zat Ajax weer is in de Champions League. In het seizoen 2018/2019 was het eindelijk weer zover op 19 september 2018. Net na rust zette Tagliafico Ajax op voorsprong. Donny van de Beek besliste het duel in de 77e minuut, waar Tagliafico in de blessuretijd nog een afgedwaalde voorzet zag binnenvliegen.

Onana, Mazraoui, De Jong, Blind, Tagliafico, Eiting, Schöne, Ziyech, Neres, Tadic, Huntelaar

Ajax 3-0 OSC Lille (2019)

Op 17 september 2019 gaf Ajax OSC Lille thuis een 3-0 pak slaag. Quincy Promes opende de score in de 18e minuut met een rake kopbal. Edson Álvarez schoot in de 50e minuut half liggend raak: 2-0. Het slotakkoord was een kopbal van Nicolas Tagliafico.

Onana, Dest, Veltman, Blind, Tagliafico, Álvarez, Martinez, Ziyech, Promes, Neres, Tadic

Ajax 0-1 Liverpool (2020)

De laatste openingswedstrijd vergeet Ajax liever snel. Op 21 oktober 2020 was Liverpool met 0-1 te sterk door een eigen doelpunt van Tagliafico. De doodse stilte van de tribunes gaf ook geen echt Champions League gevoel met zich mee.

Onana, Mazraoui, Schuurs, Martinez, Tagliafico, Klaassen, Blind. Gravenberch, Kudus, Tadic, Neres

Sporting Portugal-Ajax 15 september 2021

De aftrap is woensdagavong om 21.00 uur bij Sporting Portugal-Ajax. RTL 7 heeft de rechten van de Champions League en de wedstrijd is vanaf 9 uur live te volgen. Vanaf 20.00 uur begint al de voorbeschouwing.