Pasveer reageert op kritiek: ''De nul is heilig bij Ajax"

Remko Pasveer is door de blessure van Maarten Stekelenburg en de schorsing van André Onana eerste keus onder de lat bij Ajax. De 37-jarige keeper ligt onder vuur vanaf zijn optreden in Lissabon, tijdens Sporting - Ajax (1-5) en reageert op alle kritiek:

"De nul is heilig en bij Ajax is dat elke wedstrijd ook het uitgangspunt. Ik hecht daar veel waarde aan. Bij Vitesse stond ik vorig seizoen ook bovenaan met clean sheets'', begint Pasveer in gesprek met Voetbal International. ''In Arnhem moest ik veel reddingen maken die echt belangrijk waren voor ons resultaat. Bij Ajax is een clean sheet toch net iets anders. Natuurlijk is en blijft het mijn drijfveer, maar hier heb je als keeper minder te doen dan bij Vitesse. Op de momenten dat je moet ingrijpen, moet je er wel echt staan. Daar word je op afgerekend en daarom snap ik ook de gemengde gevoelens."

Pasveer hield gemengde gevoelens over na de 1-5 winst tegen Sporting CP: "Bij de 0-2 gaf ik de voorassist met een lange pass op Antony en was alles top. Even later zag ik er niet goed uit bij die 1-2, dat was gewoon niet goed genoeg". Hieronder het moment waar Pasveer de fout in ging.

Net binnen