Schreuder ziet collectief probleem: "In de eerste fase van onze opbouw moeten we betere keuzes maken"

Alfred Schreuder maakt gedurende de interlandperiode de balans op van Ajax en bekijkt waar hij met zijn technische staf aan moet gaan werken. De oefenmeester wil vooral gaan werken aan de eerste fase van de opbouw bij de Amsterdammers.

Uit zijn analyse ziet hij verbeterpunten in de opstartfase van de opbouw van achteruit. "Zeker in de eerste fase van onze opbouw moeten we betere keuzes maken", zo legt Schreuder uit in een interview met Ajax TV. "In de tweede en derde fase ziet het er wel goed uit en ook met het drukzetten ben ik vrij tevreden. Als je kijkt naar onze manier van spelen, vind ik dat we ten opzichte van het begin van seizoen grote stappen hebben gemaakt".

Daarnaast probeert de Nederlandse trainer ook iedereen tevreden te houden, ondanks dat hij een aantal spelers niet kan opstellen. "Als je niet regelmatig speelt, om Davy Klaassen even te noemen, dan is het normaal dat hij niet blij is. Dat geeft hij ook aan en dat weet ik van hem. Het voelt voor een speler alsof het een keuze tegen hem is, maar ik maak een keuze voor Berghuis op tien. Ik probeer dan uit te leggen waarom". 

Rol van Tadić

Dušan Tadić is een veelbesproken Ajacied de laatste weken. De Serviër weet zijn draai regelmatig niet te vinden en krijgt daardoor een hoop kritiek van supporters en verschillende analytici. "Dušan heeft de positie op rechts in de laatste weken prima ingevuld. Tijdens de laatste wedstrijd waren er meerdere jongens niet goed. Hij is heel erg met Rensch en het team bezig. Hij offert zich op voor het elftal. Op links komt hij het beste tot zijn recht, maar dat heeft Bergwijn ook. Dan kies je op dat moment voor Bergwijn, omdat hij een heel hoog rendement heeft", besluit Schreuder.