Geen top-3 in Nederland: "Ajax en PSV, Feyenoord volgt op een afstandje"

Bestaat er nog een top-3 in Nederland, of steken Ajax en PSV er met kop en schouders bovenuit? Volgens de populaire voetbalgame Football Manager, bekend om realistische spelerratings, is dat laatste het geval. Feyenoord blijft achter. 

"In de game steken Ajax en PSV er duidelijk bovenuit. Feyenoord volgt op een afstandje. Daarna weer een tijdje niets, dan AZ. Dan weer een tijdje niets, dan Vitesse", zegt Jeroen Thijssen, hoofd research van Football Manager in Nederland, tegenover Voetbal International

Vermeer

Volgens het spel staat bij Feyenoord overigens de verkeerde keeper onder de lat. "Justin Bijlow is dit seizoen natuurlijk eerste keeper bij Feyenoord. Maar als ik eerlijk ben: ik heb hem tot nu toe geen dingen zien doen waarvan ik zeg: hij is een betere keeper dan Kenneth Vermeer", zegt Thijssen. "Bijlow heeft ten opzichte van FM 2018 wel een upgrade gekregen en Vermeer is iets minder goed dan vorige jaren, maar als je in de game manager van Feyenoord wordt en je wil objectief de beste keeper opstellen, dan kom je uit bij Vermeer."