Overmars: ‘Wij moeten Ihattaren helpen, maar het begint bij hemzelf’

In een gesprek met Ajax TV blikt Overmars vooruit op de samenwerking tussen Ajax en Mohammed Ihattaren. De directeur voetbalzaken van Ajax laat weten al gesproken te hebben met de 19-jarige middenvelder. Ihattaren kwam onlangs op huurbasis over naar Amsterdam.

Rondom de overgang van Ihattaren naar Ajax is veel kritiek geweest. De middenvelder mislukte compleet bij Sampdoria, waar hij aan verhuurd was door Juventus, dat hem afgelopen zomer nog ophaalde bij PSV. Overmars geeft aan dat Ajax hem zal moeten bijstaan, maar dat het ook van de speler zelf moet komen. “Ik denk dat hij zelf ook wel ziet dat hij fouten heeft gemaakt, maar aan de andere kant praat je over een kind van negentien jaar. Je moet er alles aan doen om er toch een succes van te maken. Daar moeten we hem bij helpen, maar het begint bij hemzelf. Als hij dat goed oppakt en het op het veld laat zien, kan het misschien een succes worden.”

Weinig risico

Ajax heeft Ihattaren gehuurd en loopt daardoor weinig risico mocht het opnieuw mislukken. “We konden hem huren tegen een klein bedrag, waardoor we er geen grote schade door lijden. Ihattaren heeft heel veel talent. En ik weet dat Erik ten Hag erg goed is in spelers weer op de rails te krijgen.”