BREAKING: Oud-UEFA-voorzitter Michel Platini opgepakt wegens corruptie

Problemen voor oud-UEFA-voorzitter Michel Platini. Volgens Franse berichten zou de 63-jarige oud-international dinsdagochtend zijn opgepakt in een onderzoek naar de toewijzing van het WK 2022 aan Qatar. 

Volgens exclusieve informatie van het Franse medium Mediapart is Platini in de buurt van Parijs opgepakt wegens serieuze vermoedens van corruptie. Platini fungeerde jarenlang als voorzitter van de UEFA en als vice-voorzitter van de FIFA. In 2014 raakte hij al eens in opspraak toen hij toegaf dat hij voorafgaand aan de toewijzing van het WK 2022 aan Qatar een geheime ontmoeting gehad te hebben met de Qatarese voetbalbestuurder Mohammed Bin-Hammam. In 2012 werd laatstgenoemde geschorst voor het leven. 

Schorsing van vier jaar
Platini is inmiddels bijna aan het einde van een nog lopende schorsing. In 2015 werd hij voor acht jaar geschorst wegens een betaling van 1,8 miljoen aan toenmalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter. Na diverse beroepszaken werd de schorsing van Platini teruggebracht naar vier jaar en die van Blatter naar zes jaar. 

Hele comité al langer verdacht
Het bestuur van de FIFA wees eind 2010 het WK 2022 toe aan Qatar. Sindsien gaan er al geruchten over mogelijke corruptie. Inmiddels is bijna elke bestuurder die lid was van het uitvoerend comité van de FIFA in december 2010, toen het WK aan Qatar werd toegewezen, verdacht van iets of zelfs al geschorst.