Italiaanse club heeft verregaande interesse in Memphis en heeft al contact gehad

Het is inmiddels geen geheim meer dat Memphis Depay naar een grotere club dan Olympique Lyon wil vertrekken. Zijn voorkeur heeft Real Madrid, maar de aanvaller moet het nu doen met de interesse van AC Milan. Volgens het Italiaanse medium La Repubblica is er al contact geweest met zijn management.

Er werd de afgelopen week juist geschreven in Italiaanse media dat AC Milan vol ging voor de koms van Ángel Correa, spits van Atletico Madrid. Volgens La Repubblica is de nummer vijf van Italië ook nog aan het jagen op de handtekening van Memphis. Dit vanwege zijn veelzijdigheid voorin. 

30 á 40 miljoen
AC Milan moet ongeveer 30 á 40 miljoen euro betalen voor Memphis, dat in 2017 voor 16 miljoen euro werd verkocht door Manchester United aan Olympique Lyon. De aanvaller maakte in zijn eerste seizoen bij de Fransen indruk met 19 goals in 36 competitiewedstrijden. Afgelopen seizoen moest de oud-PSV-er echter plaatsnemen op de bank en scoorde hij slechts tien keer in de competitie.

Geen Europees voetbal
Memphis moet het bij een eventueel vertrek naar AC Milan wel doen zonder Europees voetbal. De Milanezen zijn namelijk uitgesloten vanwege het overtreden van de regels rond Financial Fair Play. Met Olympique Lyon kan Memphis groepsfase Champions League gaan spelen, na de derde plaats van afgelopen seizoen.