Clarence Seedorf lovend over André Onana: "Te merken dat hij bij Barcelona en Ajax is opgegroeid"

Kameroen is goed begonnen aan de Afrika Cup. Het team van trainers Clarence Seedorf en Patrick Kluivert wonnen met 2-0 van Guinee-Bissau. Onder de lat bij Kameroen stond André Onana. De Ajax-doelman krijgt de voorkeur boven Carlos Kameni en Fabrice Ondoa. In gesprek met Voetbal International is Seedorf lovend over de sluitpost.

"We wisten meteen dat Onana onze eerste keeper ging worden. Hij doet me denken aan Stanley Menzo in diens beste tijd. Ook André heeft dat katachtige; hij is een grote kat. En goed aan de bal. Je kunt merken dat hij bij Barcelona en Ajax is opgegroeid, waar keepers moeten kunnen meevoetballen. Onana kan dat met beide benen", zegt Seedorf over de 23-jarige keeper, die afgelopen seizoen 55 officiële wedstrijden in actie kwam namens Ajax.

"De realiteit is wel even anders"
"Zijn hele verschijning en uitstraling vind ik indrukwekkend", gaat de bondscoach verder. "De eerste keer dat ik tegenover hem stond, herinner ik mij nog goed. Op basis van tv-beelden had ik de indruk dat hij niet zo groot was. Dat bleek een vertekenend beeld te geven. Want in de realiteit is het wel even anders. Goh, wát een body. Ik zou als aanvaller twee keer nadenken, voordat ik tegen hem ga opspringen."

"André is een van de beste keepers ter wereld"
Onana heeft een sterke persoonlijkheid en staat open voor andere inzichten, stelt Seedorf. "Maar dat kan ook druk met zich meebrengen. Zijn mentaliteit en kwaliteit maken hem een fantastische gozer om mee te werken. André is een van de beste keepers ter wereld. Geen twijfel mogelijk", concludeert Seedorf. In het restant van de groepsfase van de Afrika Cup zal Kameroen nog Ghana en Benin treffen.