WK komt als geroepen; Ajax sluit bewogen eerste seizoenshelft af

Ajax werd voorafgaand aan het seizoen als torenhoge favoriet beschouwd. In de praktijk blijken de Amsterdammers kwetsbaar en ongeorganiseerd. In de afgelopen seizoenshelft zijn er verschillende hoogte- en dieptepunten tot stand gekomen. Voetbalflitsen blikt terug op de eerste seizoenshelft van Ajax.

Het grootste kritiekpunt ligt bij Calvin Bassey. Voor een bedrag van 23 miljoen euro kwam hij over van Rangers FC, waar hij zowel als linksback als op de centraal verdedigende positie uit de voeten kon. Ondanks zijn indrukwekkende prestaties in Schotland wist hij het publiek in Amsterdam nog niet te imponeren. Verdedigend is de Nigeriaan sterk, alhoewel hij balgevoel mist.

De tegenstanders lijken zijn zwakte door te hebben en zetten extra druk wanneer hij de bal in bezit heeft. Hierdoor verliest Ajax vaak de bal en kan er gevaarlijk gecounterd worden. Er klinkt vanuit de pers en tribunes een kritische toon op de nieuwe aanwinst. Zo zei Kenneth Perez bij ESPN dat je de verdediger kan vergelijken met ‘Bambi on ice’. Is Bassey wel dé man voor in de verdediging van Ajax?

Transfers

Brian Brobbey maakte, net als Calvin Bassey, een definitieve transfer naar Ajax. De spits werd definitief teruggehaald na een huurperiode van een jaar. Hij komt op een aantal van acht doelpunten dit seizoen, daarmee staat hij achter Cody Gakpo op een tweede plaats. Brobbey kreeg niet altijd de voorkeur van trainer Alfred Schreuder, die ook Mohammed Kudus in de punt van de aanval plaatste.

Steven Bergwijn staat, net als Brian Brobbey, op respectievelijk acht goals dit seizoen. De buitenspeler had aan het begin van het seizoen zijn vorm te pakken, maar naarmate de tijd vorderde bleek dit tijdelijk te zijn. Hij worstelt al weken om zijn vorm terug te vinden bij Ajax.

In het team is veel geschoven door de trainer en werd de aanvaller in verschillende varianten gebruikt. Zijn favoriete kant is de linkerkant, hoewel hij ook vanaf rechts heeft moeten aantreden. Buiten dat de creatieveling niet opvalt bij Ajax, is hij daarentegen wél opgeroepen door Louis van Gaal om bij het WK in Qatar te zijn.

Spel

Het voetbal is ook niet om over naar huis te schrijven, de witte zakdoekjes werden al regelmatig getoond op de tribunes van de Johan Cruijff Arena. De Amsterdammers begonnen weliswaar goed aan de Champions League-campagne met een zege op Rangers FC, daarna ging het bergafwaarts. Het slordige Ajax werd totaal overklast door Napoli in eigen huis, het werd een historische nederlaag (1-6).

De zwaktes van de ploeg werden pijnlijk blootgelegd door het team uit Napels. Een grote groep supporters besloot vroegtijdig te vertrekken, waar veel commotie door ontstond op het internet. Ajax wist niet te overwinteren in de Champions League, maar vervolgt het pad in de Europa League. De laatste twee wedstrijden in de Eredivisie wist Ajax ook niet te winnen, FC Emmen en Vitesse staken daarr een stokje voor. De topper tegen PSV ging ook verloren en daardoor houden de Amsterdammers een zure nasmaak over aan de eerste seizoenshelft.

Hoofdtrainer

Alfred Schreuder had zijn rentree in Amsterdam iets anders voor ogen gezien. Het lijkt erop alsof de oefenmeester de touwtjes uit handen begint te verliezen. Er is veel kritiek op de speelstijl, het aankoopbeleid en het wisselbeleid. Zo heeft Francisco Conceição, die scoorde tegen Rangers FC, weinig minuten gemaakt onder de nieuwe trainer, terwijl de fans dit graag anders willen zien. De resultaten zijn slecht en dat stemt het publiek enorm ontevreden.

In interviews en tijdens persconferenties gaat de oefenmeester als een blok voor zijn ploeg staan, maar het publiek is er klaar mee. Zo werd meerdere malen 'wij willen Ajax zien' en 'Schreuder rot op' ingezet tijdens wedstrijden. Schreuder krijgt tijdens de interlandbreak de tijd om een nieuw plan te maken en zich te bewijzen aan de fans.

Speciaal voor alle bezoekers van Voetbalflitsen is er een exclusieve promotie geregeld in samenwerking met JACKS. Bij JACKS kun je tijdelijk gebruik maken van de x100 Odds Boost op Feyenoord tegen NEC. Zet €1 in op Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale tegen een eenmalige quotering van x100. Oftewel, €100 cash met een €1 inzet als Feyenoord wint! Wie wil dat nou niet?

Wat moet je doen?

In een paar simpele stappen kun je gebruik maken van deze eenmalige actie:

Stap 1: Meld je aan bij Jacks.nl

Stap 2: Doe een storting van minimaal €20 en maximaal €100.

Stap 3: Claim geen andere welkomstbonus. Dan is de Odds Boost namelijk niet meer beschikbaar.

Stap 4: Zet €1 in en als Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale wordt er €100 cash aan je account toegevoegd.

Stap 5: Cash uit je winst!

REGISTREER JE HIER

Jacks.nl – Een legale en betrouwbare bookmaker Uiteraard heeft JACKS een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit en dus gaat het hier om een betrouwbare bookmaker. Anders zouden we deze actie ook niet aanbieden op Voetbalflisten. Het grote voordeel van JACKS is het snelle registratieproces en de snelle uitbetalingen. Een gokje wagen is nog nooit zo makkelijk geweest!

*Dit artikel is in samenwerking gemaakt met onlinecasinosvergelijken.nl